Posted on

BMW PRIKAZAO M4 GT3 I NJEGOV ŠIROKI ZADNJI KRAJ

BMW Motorsport sprema zamjenu za svoj vremešni M6 GT3. Ipak, ovaj model će ostati aktivan do 2022. godine, a tada će ga zamijeniti potpuno novi M4 GT3. Prototip ovog trkačkog automobila je već na stazi i sakuplja vrijedne kilometre i potrebne za kvalitetan razvoj. Prvi teaser ovog automobila smo vidjeli krajem 2019. godine. Sa cestovnom verzijom će dijeliti šasiju i S58 šestocilindarski motor sa preko 500 KS.

Na razvoju automobila radi BMW-ov fabrički vozač, Augusto Farfus. Brazilac se godinama takmičio za BMW u WTCC šampionatu, a zatim u DTM-u i GT šampionatima. Prvi pravi testovi su planirani ove sedmice koji će se odvijati u BMW-ovom testnom centru na jugu Francuske. Sa masivnim krilom i proširenim bokovima, ovaj automobil djeluje zastrašujuće već sada.

Za sada još uvijek ne znamo ništa o izgledu automobila sprijeda. Jedinu priliku da vidimo barem obrise prednjeg kraja automobila, imali smo već na prvom teaseru. Ipak, radi se samo o kompjuterskoj studiji. Kada bude predstavljen, M4 GT3 će se pridružiti čitavoj porodici trkača iz Bavarske. U ponudi BMW Motorsporta se nalaze M2 CS Racing, M240i Racing, M4 GT4 i M8 GTE.