Posted on

MASERATI NAJAVLJUJE GHIBLI I QUATTROPORTE U TROFEO IZVEDBI

Maserati je 2018. ušao u segment performantnih SUV vozila. Kada je predstavljen Levante Trofeo, Maserati je nagovijestio dolazak još novih perfromantnih modela. V8 motor u Levanteu Trofeo je jedan od najsnažnijih motora koje je Maserati ugrađivao u cestovne modele, a na putu je još snažnija varijanta. Ono što nas raduje je činjenica da njegova upotreba neće biti ograničena samo na SUV model, već će svoju upotrebu naći i u dva druga modela.

Fotografija koju je Maserati objavio na svom Facebook i Twitter profilu najavljuje premijeru modela Ghibli Trofeo i Quattroporte Trofeo. Velika premijera je zakazana za 10. avgust i za sada je to sve što znamo. Ne znamo da li će Maserati podijeliti sa nama još neke informacije prije premijere ili će nas držati u neizvijesnosti do samoga kraja.

Ono što je sigurno je da će oba sedana dijeliti V8 motor sa Levanteom Trofeo. Svi vjeruju kako će sva tri modela dobiti novi 4.0 litarski motor umjesto već postojećeg 3.8 litarskog Ferrarijevog V8 motora kojeg već koristi aktuelni Levante Trofeo. Očekuje se da će snaga ovog motora biti preko 600 KS.