Posted on

NOVI VW AMAROK SVE BLIŽI FINALNOJ FORMI

Volkswagen nastavlja iscrpljujuću teasing kampanju. Proizvođači su sve skloniji odugovlačenju i dugotrajnom najavljivanju nekog svog modela. Teasing kampanja je potrebna, ali ovako nešto prelazi sve granice… Pa tri godine najavljujete model pobogu? Jasno nam je da imate sve spremno, ali eto, može vam se da nas držite u neizvijesnosti. Vidjeli smo već nekoliko teasera / skica, bolje rečeno novog Amaroka, a sada je stigla najnovija.

Iz Volkswagena kažu da je novi Amarok blizu svoje produkcijske forme, a to je vidljivo i u novim skicama koje nam pokazuju kamoionet s boka. U redu, ovo su skice i jasno je da će produkcijski model biti nešto manje agresivan nego ovaj na skicama, ali čini se da je saradanja s Fordom dala željeni rezultat obzirom na njihovo višedecenijsko iskustvo s ovim tipom automobila.

Nova generacija Amaroka će biti nešto veća nego prva. Koristit će i dalje Volkswagenov V6 TDI motor, a sve će biti bazirano na Fordovoj T6 platformi. U zavisnoti od tržišta, očekuje se da će imati i četverocilindarski turbo dizel motor. Osim što će biti većih dimenzija, novi Amarok će biti i tehnološki napredniji, ali će imati i veće odstojanje od tla.