Posted on

TOYOTA AKCIJA POŠUMLJAVANJA

Svake godine, uposlenici Toyote BiH organizuju godišnju akciju pošumljavanja. I ove godine su, uz prisustvo Ambasadora Japana u BiH i uz pomoć kolega iz bosanskohercegovačkih medija, posadili 401 sadnicu jasena i bijelog bora na obroncima brda oko Sarajeva.

„Praksu sadnje smo pokrenuli 2017. godine, na 20-tu godišnjicu predstavljanja Toyotine hibridne tehnologije. Ove godine je realiziramo pod krovnim sloganom „Beyond Zero“. Toyotina inicijativa Beyond Zero objedinjuje naše težnje da budemo vodeća kompanija, kako u elektrifikaciji, mobilnosti i zadovoljstvu kupaca, tako i po našem doprinosu društvu. Pored podrške brojnim događajima i organizacijama, smatramo da je također važan i lični doprinos naših uposlenika, koji se svake godine uključuju u niz volonterskih akcija na polju ekologije, sigurnosti u saobraćaju i inkluzije.“ – istakao je Damir Višošević, direktor Toyote BiH.

„Ovo je naša šesta godišnja akcija pošumljavanja u BiH. Proteklih godina imali smo običaj posaditi jedno novo stablo za svaki prodati Toyota hibrid u našoj zemlji. Ove godine smo se odlučili da stabla simbolički posadimo za svaku Toyotu na konvencionalni pogon prodatu u protekloj godini. Naši kupci hibrida, svojim izborom hibridnog električnog pogona, već su napravili uštedu CO2 koja je ekvivalent sadnje osam stabala godišnje. Sretni smo i ponosni što ih je u BiH svakim danom sve više i čine već sada trećinu naše ukupne prodaje.“ – izjavila je Maja Đozo iz odjela za iskustvo kupaca Toyote BiH.

Akcija je ove godine realizirana na izletištu Barice pored Sarajeva, a svojim prisustvom uveličao je i Nj. E. Ito Makoto, Ambasador Japana u Bosni i Hercegovini i Yosuke Arai, Predsjednik Toyota Adria grupe koji je podcrtao važnost brige o životnoj sredini i Toyotinu posvećenost društvu bez štetnih emisija. „ U Toyoti, posvećeni smo brizi o okolišu. Naš krajnji cilj je da kroz naša rješenja napredne elektrifikacije i mobilnosti pomognemo kreiranju društva koje će biti u potpunoj harmoniji sa prirodom. Pored toga, svakodnevno, u svim područjima poslovanja, ulažemo velike napore da naše poslovanje donosi što manje negativnih učinaka na našu prirodnu sredinu.“ Izjavio je Arai.