Posted on

UNIKATNI 812 COMPETIZIONE U ČAST 10 GODINA FERRARI CAVALCADEA

Ferrari Cavalcade je događaj koji se održava jednom godišnje i traje četiri dana, a svake godine, domaćin je neka od regija u Italiji. To je jedinstveni turistički reli kojem vlasnici skupocjenih Ferrarijevih modela imaju priliku da se opuste i uživaju u toj maloj ekspediciji kroz Italiju, upoznavajući i njene prirodne ljepote kroz jedinstveno Ferrari iskustvo.

Prošlogodišnje izdanje je bilo deseto jubilarno, a kompanija iz Maranella će izraditi pet jedinstvenih automobila inspirisanih prizorima sa prošlogodišnjeg putovanja. Prvi na redu je 812 Competizione u Blu Capri nijansi zelene boje sa blagom primjesom plave. Boja automobila zapravo simbolizira more i njegovu ljepotu.

Fotografije koje vidite su zapravo samo renderi. Pravi automobil još nije napravljen, ali ovo je vjerodostojan prikaz ovog unikatnog automobila koji će koštati zasigurno preko 600.000€. Pod haubom će biti isti atmosferski V12 motor zapremine 6.5 litara koji isporučuje impresivnih 830 KS i vrti se do 9.500 obrtaja. Za sprint od 0 do 100 mu je potrebno 2,85 sekundi, a maksimalna brzina koju postiže je 340 km/h.