Posted on

VOLKSWAGEN ZAPOČEO TESTIRANJA NOVOG PASSATA

Volkswagen je nedavno objavio kraj proizvodnje Passata u sedan izvedbi. Ta vijest je uzdrmala široke narodne mase na prostoru bivše Jugoslavije. Pa ne baš, vijest je prošla prilično nezapaženo obzirom na to da mnogi ne mogu priuštiti sebi ni novi Polo, a kamoli novi Passat. Kroz 10-15 godina ćemo tek postati svjesni kada počnemo kupovati rabljene primjerke B8 generacije.

U Volkswagenu spremaju novu generaciju Passata koja će, logično, nositi oznaku B9. Kao što smo već apsolvirali, sedan verzija više neće biti u prodaji, dakle Passat će nam biti dostupan samo u karavanskoj izvedbi i posebnoj Alltrack varijanti karavanske izvedbe. Prvi prototipovi će biti zasnovani na karavanskoj izvedbi modela B8, kao što špijunske fotografije sugerišu. Naravno, mi ih nismo preuzeli zbog autorskih prava, ali vrlo lako ih možete vidjeti na svim stranim portalima.

Iskreni da budemo, nemate baš nešto vidjeti. To je praktično isti Passat Variant koji možete vidjeti i na ovoj naslovnoj fotografiji. Prave razlike se ne mogu vidjeti izvana, već se one nalaze ispod lima. Očekuje se da će Passat biti nešto duži i širi. Paleta motora će svakako izazivati najviše pažnje. Passat bi u narednoj generaciji trebao biti elektrifikovan u svim varijantama: blagi hibridni pogon i kod benzinskih i kod dizelskih motora, a naravno, tu će biti i punjivi hibrid koji je dostupan i u B8 generaciji.

Novi Passat bi mogao stići tek krajem ove ili početkom naredne godine. Za sada je teško reći kada će proizvođač iz Wolfsburga predstaviti svoj luksuzni karavan, a uporedo s njim, možemo očekivati i novu generaciju njegovog „brata“ iz Češke – Škode Superb. Osim platforme i mehanike, ovi automobili će biti sklapani u istoj fabrici u Slovačkoj.