Posted on

BRDSKA TRKA LOPARE 2020: TOBUT ČEKA NAJBRŽE VOZAČE

Nakon slobodnog vikenda iza nas, takmičari u šampionatu BiH već za predstojeći vikend moraju spremati svoje jurilice za novi izazov. Druga trka ovogodišnjeg šampionata BiH na brdskim stazama se vozi u Loparama. Trka koja se vratila u kalendar 2017. godine, prošle sezone je dobila potpuno novi imidž zahvaljujući sjajnoj ekipi AMKK Optima Motorsport iz Bijeljine. Baš kao i prošle godine, ova ekipa će organizovati trku na ovoj veoma brzoj i izazovnoj stazi.

Staza Tobut je duga 3.150 metara uz minimalnu širinu od 6 metara, a maksimalna iznosi 7,5. Visinska razlika starta i cilja iznosi 159 m. Uprkos epidemiji korona virusa, organizator će takmičenje održati bez ikakvih smetnji, ali uz pridržavanje svih potrebnih mjera prevencije. Kompletan tim koji radi organizaciji trke, sportski funkcioneri, sudije, redari te policijsko obezbjeđenje će biti obavezni da nose zaštitne maske i rukavice, a isto se nalaže i takmičarima prilikom verifikacije i tehničkog pregleda.

U Vlasenici smo vidjeli prilično kratku startnu listu, a nadamo se da ćemo u Loparama gledati ipak puno ljepšu sliku. Autosport, kao i publika koja dolazi kako bi vidjela domaće majstore brzine u akciji zaslužuju da ostanemo ujedinjeni i pružimo im što ljepše uspomene na stazi, čak i u ovim teškim danima kada smo „bombardovani“ negativnim vijestima.