Posted on

Veliki pomak: autosport u BiH blizu izdizanja iz pepela!

Demotivisan raznim blokadama, problemima i ružnoj slici koja je stvorena o autosportu u BiH, prestao sam pisati bilo šta o dešavanjima na našoj sceni. Po prirodi pesimista, vječiti negativac s osnovom, ovoga puta sam promijenio stav. Zašto? Zato što se svjetlo na kraju tunela nazire. U jednom momentu, autosport je ušao u mračni tunel bez izlaza. A onda se oformila ekipa koja je odlučila da prokopa tunel spasa i povede bh. autosport ka njegovoj rehabilitaciji.

Dok je trajao period naše šutnje, rodio se SAS FBiH, jednao od ključnih karika koja je u prethodnim godinama nedostajala kako bismo dobili funkcionalan i legitiman državni sportski automobilistički savez. Uskom saradnjom sa kolegama iz SAKS RS, priča je usmjerena ka konačnom rješenju problema i deblokadi autosporta u BiH.

Dobre vijesti tu ne staju, pa je tako Sead Agić, predsjednik SAS FBiH, na svom Facebook profilu podijelio informaciju da je danas u Jajcu održan sastanak Upravnog odbora SAS FBiH. Njegov status prenosimo u cjelosti:

“Danas je u Jajcu održan sastanak Upravnog odbora SAS FBiH i doneseni su određeni zaključci pred sjednicu Skupštine SAS FBiH. Sastanku su prisustvovali članovi UO: Ivica Malić, Hasan Ljubijankić, Ozren Božanović, Sead Agić, te sekretar Saša Janković.

O zaključcima, članstvo će biti upoznato u pripremnom materijalu za skupštinu. Nakon konsultacija sa Predsjednikom Skupštine SAS FBiH, dnevni red i materijal će biti proslijeđeni klubovima u narednih nekoliko dana. Ovime smo još korak bliže deblokadi i idemo dalje korak po korak prema cilju, i daljim ciljevima.

Autosport u FBiH i BiH ide naprijed! To je najbitnije!”

Znajući lik i djelo gospodina Agića, vjerujemo da je autosport u sigurnim rukama te da će ova renesansa biti ona prava i da će se stvari u godinama pred nama kretati uzlaznom putanjom. Naravno, godine i godine nerada, lošeg vođenja i svega negativnog nije lako počistiti pa i mi trebamo biti realni u svojim očekivanjima i imati strpljenja. Ono što je dobro, ne dolazi preko noći.