Posted on

BRDSKA TRKA SLATINA 2020: FINALE ŠAMPIONATA BIH

Posljednji put ove godine pišemo najavni tekst za brdsku trku u Bosni i Hercegovini. Radimo to izuzetno ponosni na ono što je postignuto, iako odavno bh. autosport nije imao težu godinu. Iako se ne ustručavamo da kritikujemo ono što nije dobro u našem šampionatu kao i sam savez, ove godine im se ne može ništa uzeti za zlo. Naprotiv, možemo samo da ih pohvalimo za veliki trud ove godine da se sezona uopšte održi.

Pohvalili bismo i organizatore sve tri trke: AMD Vlasenica, AMKK Optima Motorsport Bijeljina i AKK Profesional. Svjesni da će broj takmičara biti smanjen zbog situacije sa korona virusom koja je potresla cijeli svijet, za njih ni u jednom momentu nije postojala opcija predaje već su pokazali kako se voli autosport i sačuvali su sezonu brdskog šampionata Bosne i Hercegovine od propadanja.

Ovoga vikenda se vozi posljednja trka šampionata BiH na brdskim trkama za ovu sezonu. Kao i obično, šampionat zatvara Banja Luka. Staza „Slatina“ nam je već nekoliko godina unazad pružila izvrsne trke i uzbudljive završnice. Konfiguracija staze je takva da ne prašta greške, ali je iznad svega maksimalno osigurana staza što vozače dodatno ohrabruje da „stisnu gas“.

Iako smo već u Loparama dobili prvake u većini klasa, sigurni smo kako će i u na trećoj, ujedno i posljednjoj trci ove sezone, naši najbolji brdaši pokazati svoje vozačko umijeće i da će publika uživati tokom prvog oktobarskog vikenda.

Foto: Aras Mundžić / Garage78