Posted on

TATIĆ NAJBRŽI NA TRENINZIMA ZA BT SLATINA 2020

U Banja Luci, tačnije na stazi Slatina, voženi su posljednji treninzi ove sezone za brdsku trku „Nagrada Banja Luke 2020“. Sedamnaest takmičara je danas nastupilo na treninzima te ostvarilo pravo učešća na sutrašnjoj trci. Najbrži od svih, bio je „domaćin“ – Dejan Tatić. Mladi Banjalučanin se ove godine vratio u velikom stilu sa svojom Hondom Civic EG i ostvario respektabilne rezultate u prethodne dvije trke, a ne smijemo isključiti ni mogućnost i da on odnese pobjedu sutra.

U klasi Historic, najbrži je bio Haris Memišević. Iako smo navikli na dominaciju Daneta Milenovića, Sarajlija je na treninzima bio nešto sporiji. Bez obzira na ishod sutrašnje trke, Milenović je već osvojio titulu u klasi Historic, a Memišević će se sigurno „lavovski“ boriti za prvu pobjedu ove sezone.

Draško Cunjak je bio najbrži u klasi N2. Ove godine, Cunjak nije dozvolio da bude „iznenađenja“ te je u tom ritmu odvezao i današnje treninge. Banjalučaninu je ovo treća godina u klasi, a ove godine će konačno ponijeti titulu šampiona BiH u klasi, ali i Grupi N. Drugi je bio Filip Šunkić, sin našeg nekadašnjeg automobiliste, a sada jednog od ključnih ljudi u SAMS-u BiH, Ranka Šunkića. Momak iz Banja Luke vozi tek prvu sezonu u karijeri. Do sada je pokazao ohrabrujuću brzinu, a za njega je najvažnije da skuplja potrebno iskustvo ukoliko želi dalje napredovati. Treći je bio Nemanja Pejčić iz AMKK Optima Motorsport Bijeljina. Svoju prvu trku je vozio u Loparama, a obzirom na brzinu pokazanu u svom debitantskom nastupu, sljedeća sezona u klasi N2 bi trebala biti izuzetno uzbudljiva i neizvjesna.

U klasi E1-14 ne očekujemo iznenađenja. Dejan Tatić je siguran na prvoj poziciji i tu će gotovo sigurno ostati i sutra. Vrhunski vozač u kombinaciji sa vrhunski pripremljenim automobilom su pravi recept za pobjedu i novu titulu. Prvi pratioc je Vladimir Đukić. Moramo podsjetiti da je pravo čudo što se Đukić uopšte pojavio na ovoj trci jer je prije nekoliko sedmica imao težak udes na Ušću gdje je žestoko oštetio svoju Hondu Civic, a upravo je Dejan Tatić jedan od momaka koji su mu pomogli da sklopi svoju Hondu i nastupi na „domaćoj“ trci. Treći je bio Lazar Ninković iz AMK Murta iz Velike Kladuše kojem je ovo drugi nastup ove sezone na brdskim trkama, a ukoliko ostane na trećem mjestu, biće to njegov prvi izlazak na podijum ove godine.

Novi-stari prvak klase E1-15 je Dejan Vujasin. To znamo još od trke u Loparama, ali Vujasin je odlučan da slavi i na posljednjoj trci sezone. Njegovo vrijeme je bilo ujedno i treće najbrže u generalnom plasmanu, a ispred drugoplasiranog Jasmina Hrnića, Vujasin je ostvario prednost od tri sekunde. Hrniću je ovo prva trka nakon problematičnog Ušća za njega kada je Hondin mjenjač izdao poslušnost. Treće najbrže vrijeme treninga u klasi E1-15 je ostvario Goran Dojčinović. „Dojčin“ u dosta slabijem automobilu izvlači maksimum performansi i ostvaruje respektabilne rezultate uprkos tehničkom „hendikepu“ u odnosu na konkurenciju.

Na Slatini se pojavio Dario Biloš. Uvijek rado viđen, „Smješko“ se smjestio na prvo mjesto u klasi nakon današnjih treninga. Njegov VW Golf je jedan od najprepoznatljivijih automobila u šampionatu. Iza njega, na drugom mjestu se zaustavio Marko Adamović, takođe iz Banja Luke. Adamović se ne pojavljuje toliko često, ali u skladu sa iskustvom i vremenom provedenim na stazi, Adamović ostvaruje odlična vremena. Treći je Šefik Emrić koji će u slučaju da sutra završi trku postati šampion klase E1-16. Emrić će biti treći različiti šampion ove klase u isto toliko godina, a iskustvo i konstantnost je „Braci“ donijela „meč loptu“ za titulu ove sezone.

U najjačoj klasi ćemo takođe dobiti novog šampiona. Nakon drugog mjesta u Vlasenici, na domaćoj stazi u Loparama je ostvario pobjedu uz rekord staze. Branimir Simić je na putu da osvoji prvu šampionsku titulu u klasi E1-17, a to je i danas najavio najbržim vremenom na treningu. Konkurencija će mu biti Alen Ljubić u Volkswagen Golfu R kojem je ovo tek druga trka s novim automobilom, a prva je bila u Vlasenici na početku šampionata.