Posted on

BMW M3 COMPETITION U SLUŽBI POLICIJE

Već dugi niz godina policija u Australiji kupuje veoma atraktivne automobile koji im služe da s lakoćom stignu prekršioce zakona. Na listi su bili BMW M5 Competition, Porsche 911 Carrera, Audi RS4 Avant, Lexus RC F, Honda Civic Type R. Prije par godina čitali smo i o neoznačenom BMW-u M3 prethodne generacije koji je „radio“ kao presretač. Flota australske policije je sada bogatija za najnoviju generaciju M3 u Competition izvedbi.

Ovog puta, na sreću lokalnih žitelja, automobil je potpuno izlijepljen i markiran kao i svaki drugi policijski auto. Zahvaljujući naljepnicama i blještavim rotacionim svjetlima, automobil će biti lako uočiti, a ogromne bubrege je ionako teško promašiti. „Plavci“ iz Victorie moći će uživati u M3 Competition samo na ograničen period jer je moćna limuzina samo na „posudbi“.

Ne viđa se svaki dan policijski automobil s krovom od karbonskih vlakana i spojlerom na poklopcu prtljažnika, a da ne spominjemo četverostruke auspuhe i ogromne usisnike zraka. Policijska patrola Victoria nedavno je preuzela ovu zvijer i koristit će je na autocestama.

BMW Australija je već ranije sarađivao s policijom Victorie. M5 Competition je bio u službi još 2019. godine, a baš kao i M3, i M5 je bio posuđen i vraćen nakon godinu dana službe. Policija u Australiji voli BMW, što pokazuje i činjenica da je oko 80 primjeraka BMW-a 530d u službi od 2018. godine.