Posted on

PROMOCIJA AUDI E-TRON GT U INTER AUTO TUZLA

Audi BH je premijerno predstavio model e-tron GT quattro u prodajnom salonu Inter Auto u Tuzli. Ovaj elegantni coupe s četvoro vrata iznova interpretira ideju klasičnih gran turismo automobila. Njegov dizajn je emotivan, a tehnologija revolucionarna. Par snažnih elektromotora isporučuju konstantnu snagu na sva četiri točka i pruža zadivljujuće performanse.

e-tron GT quattro je po mnogima i najljepši Audijev model u ponudi, za što je ponio i AutoBildovu nagradu u godini iza nas. Pored zadivljujućeg dizajna, e-tron GT quattro iznova osvaja svojim tehnološkim rješenjima. Njegova snaga iznosi 476 KS, a ubrzanje od 0 do 100 iznosi 4,1 sekundu. Domet prema WLTP-u iznosi 487 km, što je za jedan sportski GT automobil, izuzetno dobar rezultat.

quattro© nikada nije bio impresivniji! Sportska inačica RS e-tron GT isporučuje snagu od čak 646 KS uz obrtni moment od 830 Nm. Napajanje motora dolazi iz litij-jonske baterije kapaciteta 85 kWh, napona 800 V. Zahvaljujući visokoj razini razvoja i tehnološkom napretku kojem Audi teži u svakom svom modelu, ova baterija stiže s opcijom brzog punjenja, te su joj potrebne svega 23 minute da se napuni električnom energijom s 5 do 80% napunjenosti. Visokoperformantna verzija modela, RS e-tron GT, najsnažniji je Audijev serijski model u historiji.

Pored skladno dizajniranog eksterijera, e-tron GT vas osvaja i svojim visokokvalitetnim i sofisticiranim enterijerom. U korak s najsavremenijim tehnologijama, e-tron GT diktira trendove u segmentu. Vozač ispred sebe ima digitalnu instrument ploču koja je zapravo 12,3 inčni ekran s različitim modovima prikaza informacija o vozilu, ali i samoj vožnji. Audijev intuitivni i ergonomični infotainment sistem se prikazuje na 8,6 inčnom ekranu visoke rezolucije.

Audi e-tron GT i RS e-tron GT su dostupni za narudžbu kod svih ovlaštenih Audi BH trgovaca. Audi je na svoje modele uveo petogodišnju garanciju na sva vozila, a garancija na bateriju iznosi osam godina. Nakon e-trona i e-trona Sportback, Audi  BH je na bh. tržište doveo i ostatak električne porodice. U septembru prošle godine, u Sarajevu je premijerno prikazan i model Q4, a s modelima RS e-tron GT i e-tron GT quattro, kompletirana je ponuda potpuno električnih modela. U toku ove godine, očekuje se i dolazak modela Q8 e-tron i Q8 e-tron Sportback koji će zamijeniti odlazeći e-tron i e-tron Sportback.

Cijena e-trona GT quattro kreće od 195.000 KM, a model s promocije je dostupan za isporuku odmah u salonu Inter Auto d.o.o i njegova cijena iznosi 282.121 KM. Specifikaciju vozila možete pogledati OVDJE.