Posted on

GLAMUROZNOM PREZENTACIJOM OZVANIČEN DOLAZAK PORSCHE TAYCANA CROSS TURISMO U BIH

Večeras je u Sarajevu, glamuroznom prezentacijom ozvaničen dolazak Porsche Taycana Cross Turismo na bh. tržište. Porsche Centar Sarajevo je prije godinu dana započeo svoju „misiju“ koju uspješno obavljaju. Dolaskom Taycana u limuzinskoj izvedbi, Porsche Centar Sarajevo je označio početak potpuno nove ere za ovaj brend u Bosni i Hercegovini. U toku 2020. i 2021. godine, postavljene su ukupno 64 punionice, tzv. „Porsche Destination Charging“ koje su bile jedan od preduslova za dolazak ovog modela na naše tržište. Porsche Centar Sarajevo je nadmašio sva očekivanja, pa su tako dobitnici jedinstvene plakete u svijetu kojom je nagrađen njihov trud i zalaganje za razvoj infrastrukture punionica u BiH, a sve to pod brendom Porschea.

Zvijezda večeri je, svakako, bio Taycan Cross Turismo. Elektrifikovana duša i dalje oduševljava. Uz spektakularnu prezentaciju, svi prisutni su s nestrpljenjem čekali da uživo vide Porscheov električni karavan. Međutim, nije to običan karavan. Stvoren da oduševi i zadovolji sve vozačke potrebe, Taycan Cross Turismo je kreiran s originalnim Porscheovim DNK – sportski automobil za svaki dan. Zamisao Porschea je bila da kreiraju jednako atraktivan i dinamičan automobil, ali istovremeno sposoban i svestran. Rezultat je nešto muskulaturniji izgled u odnosu na sedan izvedbu, veći klirens, kao i „Gravel“ mod vožnje (mod vožnje za vožnju po makadamu u kojem se ovjes automobila podiže i isporuka snage se vrši drugačije).

Nakon prezentacije vozila, Porsche Centar Sarajevo je nagradio najsretnije goste. Tako su za glavnu nagradu tri takmičara-dobrovoljca imala mini nadmetanje u golfu, a pobjednik je osvojio putovanje na Porsche Experience sa timom Porsche Centra Sarajevo u Istanbulu, dok su se za drugu nagradu borili svi gosti koji su prilikom dolaska u kutiju ubacili svoju vizit kartu. Armin Mulović, brend menadžer Porschea je izvukao dva sretna dobitnika testne vožnje Porsche Taycana.