Posted on

MERCEDES PREDSTAVIO OSVJEŽENI AMG GT 4-DOOR

Mercedes-AMG je predstavio osvježeni AMG GT 4-Door. Zvijer iz Affalterbacha je pretrpila manje izmjene eksterijera i enterijera za narednu godinu, a kao novost, dodata je Manufaktur Exclusive edicija koja nudi širok spektar modifikacija i personalizacije automobila.

Manufaktur Exclusive edicija je po prvi put dostupna na modelu GT 4-Door, a odlike ove edicije su izuzetno atraktivna nijansa Rubellite metalik crvene boje, uparena sa srebrenim krom dodacima na karoseriji i 21-inčnim AMG felgama, specifičnim za ovaj paket. Enterijer je obogađen ekskluzivnom Nappa kožom u Neva sivoj boji sa ukrasima od jasena, kao i novi AMG Performance upravljač.

Sve verzije osvježenog GT 4-Door će koristiti novi trokraki AMG Performance upravljač s podijeljenim gornjim dijelom u koji su integrisane tipke za upravljanje infotainmentom. Kupci mogu birati između isključivo kožnog volana, ili kombinacije kože i antilopa. Ostatak kabine je dobio nekoliko varijacija, pa je tako koža dostupna u Sienna smeđoj, Classic crvenoj, Yacht plavoj, Deep bijeloj i već pomenutoj Neva sivoj.

Verzije 43 i 53 koriste isti 3.0 redni šestocilindarski turbo motor sa EQ Boost pojačanjem, što je dovoljno za 362 KS verziju 43, odnosno 429 za 53. GT 43 će stići od 0 do 100 za 4,8 sekundi, dok će njegov jači „brat“ biti nešto brži i postići to ubrzanje za 4,4 sekunde. Za najjače izvedbe, 63 i 63S, AMG će naknadno objaviti detalje, a prodaja osvježenog GT 4-Door bi trebala krenuti na jesen ove godine.