Posted on

MITSUBISHI PREDSTAVIO VISION RALLIART CONCEPT

Nakon više od deset godina odsustva s tržišta, Mitsubishi je u maju 2021. počeo reinkarnaciju slavnog Ralliarta uključivši u svoje financijsko izvješće za 2020. godinu moderni pick-up Triton. Nekoliko mjeseci kasnije, Ralliart je službeno predstavljen na Tajlandu u obliku „paketa naljepnica“ za Pajero. Za nadolazeći Sajam automobila u Tokiju, Mitsubishi je pripremio još nekoliko Ralliart projekata, ali i oni su jednako razočaravajući.

Krenimo od Vision Ralliart koncepta, koji je u biti Outlander s agresivnim body kitom zahvaljujući širim blatobranima sprijeda i straga. Također, dobio je i lažnu masku hladnjaka s uzorkom u obliku saća koja je zapravo samo plastični poklopac i veći usis zraka u odnosu na obični Outlander. Vozilo stiže na masivnim točkovim od 22 inča koji u potpunosti „zatvaraju“ masivne lukove,  a za zaustavljanje vozila su zadužene kočnice sa šestoklipnim čeljustima. To je ujedno i jedina mehanička nadogradnja u odnosu na standardnu verziju.

Nazad se nalazi prilično veliki difuzor koji smo prvobitno vidjeli u teaseru objavljenom prošlog mjeseca koji sadrži logo Ralliarta kako bi dao iluziju bržeg Outlandera. Uz difuzor biste očekivali i neke masivne ispušne cijevei… Eh, tu ste se prevarili kao i mi. Vision Ralliart je potpuno električni SUV. Nadamo se da će ova farsa i izrugivanje sa slavnim imenom prestati uskoro te da ćemo ili konačno vidjeti vozilo dostojno tog imena ili ga ostaviti u prošlosti i ne kvariti dojam.