Posted on

OSVJEŽENI FIAT 500X STIŽE SA BLAGO IZMIJENJENIM DIZAJNOM

Fiat je odlučio da osvježi model 500X na samom početku 2022. godine. Kompaktni crossover sa karakterom čuvenog Fiata 500 je dobio manje vizualne revizije i ažuriranje serijske opreme u cijeloj ponudi. Evo što je novo za 500X u 2022. godini.

Najznačajnija vizuelna promjena za 500X je oznaka 500 na prednjoj masci koja je tu umjesto loga Fiata koji je do sada bio tu. Nazad, logo Fiata zamijenjen je slovnim natpisom Fiat, trendom koji su mnogi proizvođači prihvatili, a Fiat je to uveo na modelima 500e i osvježenom Tipu. Zanimljivo je da crossover dobija „Dolcevita“ verziju s platnenim krovo, koja je dostupna u dva od ukupno tri paketa opreme (Cross i Sport). Osnovni paket Club serijski je opremljen sa 16-inčnim alu felgama, klima uređajem, tempomatom i 7-inčnim ekranom osjetljivim na dodir.

Pored facelifta modela 500X, Fiat je dopunio i spisak opreme za modele Tipo i Tipo Cross. Fiat je uvijek u modelu Tipo nudio dosta za malo novca, a sada već u osnovnom paketu opreme dobijate adaptivni tempomat, grijanje vanjskih retrovizora, 7-inčni ekran osjetljiv na dodir sa digitalnim radio uređajem, Bluetoothom i 16-inčnim alu felgama. U višem paketu opreme „City Life“, auto stiže na 17-inčnim felgama, a opremljen je full LED svjetlima sprijeda i straga, digitalnom instrument tablom, svjetlima za maglu i električnom lumbalnom podrškom.