Posted on

PORSCHE PREDSTAVIO 911 GT3 TOURING

Porsche 911 GT3 nove generacije je jedan od najbržih modela 911 koji je kompanija ikada napravila. S atmosferskim 4.0 rednim šestocilindarskim motorom koji razvija 502 KS i 469 Nm obrtnog momenta, najnoviji GT3 bez problema stiže od 0 do 100 za 3,2 sekunde uz maksimalnu brzinu od 318 km/h. 911 GT3 je lako prepoznatljiv po svojim dodatnim usisima i masivnim krilom straga. Sada je moguće imati taj automobil, ali bez dodatnog „showa“ i privlačenja pažnje.

911 GT3 Touring je pravi izbor za sve one koji su oduvijek željeli uživati u performansama koje isporučuje GT3, ali je njegova pojava bila previše napadna za njih. Klasični 911 GT3 je pravi sportaš, dok je njegova Touring izvedba isto to, ali u smokingu. Naravno, najveća razlika se vidi straga gdje više nema masivnog krila, već je tu diskretni spojler koji se automatski izvlači. Prednji kraj je takođe modifikovan, ali u manjoj mjeri nego na standardnom 911, a da je riječ o pravom GT3 modelu, jasno je kada pogledate dvostruke ispušne cijevi na sredini branika.

Kao i na običnom GT3, Touring takođe dolazi na 20-inčnim i 21-inčnim felgama, a nijanse boja eksterijera, kao i opcije kože u enterijeru, takođe su preuzete sa standardnog GT3. Ono što je novo na GT3 Touringu jeste nešto više kože u tapacirungu u gornjem dijelu instrument table, a na raspolaganju je i mnoštvo alternativnih boja za donji dio table.