Posted on

PREDSTAVLJEN NAJSNAŽNIJI GOLF 8 DO SADA

Njemački proizvođač je podigao ljestvicu na viši nivo, kada je riječ o hot hatch automobilima. Poslije regularnog Golfa GTI sa 245 KS i 370 Nm, stiže njegova ekstrema varijanta sa oznakom Clubsport. Kao i standardni GTI, i Clubsport ispod haube ima 4-cilindarski 2.0 turbo benzinac koji u ovom modelu isporučuje čak 300 konjskih snaga (221 kW) i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Motor je uparen sa unaprijeđenim 7-brzinskim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom (DSG), a snaga se prenosi na prednje točkove. Golf GTI Clubsport iz stanja mirovanja do stotke stiže za manje od 6 sekundi, a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h.

Sa vizuelne tačke gledišta, GTI Clubsport ima drugačiji prednji branik sa novim spliterom, specijalne 19-inčne alu felge i krovni spojler. Pored toga, pragovi vozila su dodatno naglašeni aerodinamičnim elementima, dok ispod zadnjeg branika sa difuzorom izviruju dvije velike, simetrično postavljene cijevi izduvnog sistema.

Datum početka prodaje i cijena Golfa GTI Clubsport biće saopšteni naknadno. Podsjećamo, regularni Golf GTI sa 245 KS u Njemačkoj košta od 37.607€ u varijanti sa DSG menjačem.

Izvor: B92.net