Posted on

PRVE ZVANIČNE FOTOGRAFIJE NOVOG VW POLA GTI

Prije nešto više od dva mjeseca, Volkswagen je predstavio osvježeni Polo. Volkswagen je tada predstavio sve izvedbe osim one najvažnije, koju svi entuzuijasti čekaju s nestrpljenjem. Naravno, radi se o GTI varijanti koja je takođe zategla bore i spremna je za završni ciklus ove generacije. Izmjene u dizajnu su očekivane, a one se odnose na potpuno redizajnirane klastere prednjih i zadnjih svjetala, a ubačeni su uobičajeni crveni detalji koje viđamo na svim GTI izvedbama. Takođe, redizajnirana je i saćasta maska hladnjaka s ugrađenim dnevnim svjetlima po uzoru na Golf GTI.

U Volkswagenu su obećali kako će novi Polo GTI biti snažniji od prethodnika, a svoje obećanje su i ispunili. Iako povećanje nije drastično, snaga je skočila sa 197 na 204 KS uz 320 Nm obrtnog momenta uz provjereni DSG automatski mjenjač sa sedam brzina koji će biti jedini izbor kada je transmisija u pitanju, obzirom na to da je šestostepeni manuelac izbačen iz ponude.

Polo je zadržao svoj „mladalački duh“ iznutra, pa je tako instrument tabla dostupna u dvije boje – standardnoj crnoj sa crvenim trim detaljima koji se nalaze i na centralnoj konzoli. Kabina je stilizovana u skladu s novim Volkswagenovim „standardom“, a sam enterijer je najsličniji onom u redizajniranom Tiguanu i Arteonu, a Polo je dobio i novi 9,2 inčni ekran infotainment sistema.