Posted on

SHELBY MUSTANG GT500 SA PREKO 800 KS

Ukoliko vam je standardni Shelby Mustang GT500 previše „pitom“ sa svojih 750 KS, onda je stiglo nešto što bi vas moglo zanimati i popraviti vam raspoloženje. Iako vjerovatno možete zajedno sa nama da samo maštate o ovom automobilu. To nam niko ne može zabraniti te ćemo da pažnju divljem Shelbyju GT500 Signature Edition.

Kao što smo već rekli, standardni GT500 raspolaže sa 750 KS što je već impresivno i mislili smo da je to neka granica preko koje Shelby neće ići te da su dosegli neki vrhunac koji će održavati. Međutim, Shelby nastavlja pomjerati granice i za 29.995$ vam nudi paket nadogradnji motora koji 5.2 litarski V8 guraju preko 800 KS.

Motor je dobio nove komponente poput nove remenice kompresora, novog interkulera i izmjenjivača topline koji je smješten ispod novog karbonskog poklopca motora koji je dobio nove otvore za bolju ventilaciju. Osim značajnog povećanja snage, GT500 Signature Edition je dobio i niže sportske opruge i agresivnije postavke samog ovjesa.

Shelby namjerava proizvesti svega 100 primjeraka GT500 Signature Edition, a prvih 15 kupaca će ući u krug “First 15”, koji sa sobom nosi pozivnice za party u Las Vegasu, potpisane fotografije njihovog Shelbyja, Shelby aksesoare i brojne druge benefite. Dio prihoda od prodatih paketa nadogradnji idu za Carroll Shelby fondaciju koja finansira medicinsku skrb osobama kojima je ona prijeko potrebna.