Posted on

TOYOTA ODNIJELA SAFETYBEST NAGRADU

AUTOBEST je Toyoti dodijelio nagradu SAFETYBEST 2020 za razvoj i ugradnju središnjih zračnih jastuka u novom Yarisu, prvom u B segment u Europi.

Žiri AUTOBEST-a, koji se sastojao od 31 člana iz glavnih europskih automobilskih medija, nagradio je Toyotu jer je ovaj vodeći sigurnosni aspekt uključila u jedan od svojih najmanjih automobila, novi Yaris, nastavljajući time demokratizaciju sigurnosne tehnologije.

Novi Yaris, zasnovan na novoj platformi GA-B, dizajniran je i razvijen sa svim najnovijim sigurnosnim mjerama, uključujući vrlo snažno i kruto tijelo za najbolju zaštitu putnika. To je prva Toyota koja je opremljena SRS središnjim zračnim jastucima. Standardno su dio već početnog nivoa opreme, a sprečavaju sudaranje vozača i suvozača u slučaju bočnog udara u automobil.

Novi Yaris također je opremljen najnovijim Toyota Safety Sense sistemom i zapravo je prvi Toyotin model koji je opremljen najnaprednijim TSS sistemom. Povrh svih funkcionalnosti kao što su Sistem predsudarne zaštite (PCS) s urbanom funkcijom i funkcijom prepoznavanja pješaka i biciklista i Upozorenje o izlasku iz prometne trake (LDA), te radarskim prilagodljivim tempomatom (ACC), također ima napredne sisteme za pomoć vozaču, poput pomoći u upravljanju u nuždi i pomoći pri pretjecanju, kao prvi na bilo kojoj Toyoti.

Ovo je rugi put da Toyota prima nagradu SAFETYBEST. Posljednji put je to bilo 2017. godine, za implementaciju Toyota Safety Sense sistema kao standarda u kompletnoj liniji proizvoda. TSS nije samo standardan za sve Yarise, već sadrži i mnoge nove  napredne sisteme za pomoć vozaču, pokazujući kako je sigurnost ključna za svaku novu Toyotu.

Novi Yaris također je na popisu finalista za nagradu “AUTOBEST 2021 – Best Buy Car of Europe”.