Posted on

VOLKSWAGEN POČEO PRIMATI NARUDŽBE ZA OSVJEŽENI T-ROC R

Novi T-Roc R je sada dostupan za narudžbe po polaznoj cijeni od 48.445 eura. Novo izdanje sportskog kompaktnog SUV-a garantuje onu vrstu dinamike vožnje tipične za R modele. Za sprint od 0 do 100 km/h za samo 4,9 sekundi. Ova uzbudljiva izvedba sada je u kombinaciji sa opsežno ažuriranom tehnologijom. Novi T-Roc R standardno dolazi sa naprednim sistemima pomoći Front Assist i Lane Assist, a novi su IQ.DRIVE Travel Assist i prediktivni tempomat. Omogućeno je upravljanje s asistencijom, kočenje i ubrzanje pri brzinama do 210 km/h. Izbor digitalnih funkcija također dostiže novi nivo i uključuje prirodnu glasovnu kontrolu na mreži kao i pristup uslugama striminga. Usluge We Connect Plus dostupne su besplatno u Evropi godinu dana kao dio standardnog paketa.

„Izoštrili smo dizajn T-Roca R i naglasili njegovu atletsku ličnost još više nego prije. Kao rezultat toga, novi model ispunjava premium standarde Volkswagen R linije na svaki mogući način,” objašnjava Reinhold Ivenz, novi šef R poslovne jedinice u Volkswagenu. Sa svojom specifičnom tehnologijom pogona i pogonskog mehanizma, novi T-Roc R garantuje fascinantan sportski osjećaj. Njegov snažni 2.0 litarski TSI motor isporučuje maksimalnu snagu od 300 KS i maksimalni obrtni moment od 400 Nm. Ova snaga se prenosi na cestu preko 7-brzinskog DSG mjenjača (sa funkcijom Launch Control) i inteligentnog 4MOTION sistema pogona na sva četiri točka. Prilagođeni sportski pogon i progresivno upravljanje omogućavaju izuzetno agilne karakteristike upravljanja. Dugme specifično za model na novodizajniranom višenamjenskom kožnom upravljaču (sa kontrolama DSG mjenjača i kontrolama na dodir) omogućava direktan pristup odabiru načina vožnje, gdje je također dostupan i Race mod.

Dinamični karakter vozila jasno pokazuje i vanjski izgled novog T-Roc R. Novi prednji dio specifičan za model ima posebno mišićav izgled s branikom u R stilu i upečatljivim vertikalnim dnevnim svjetlima. IQ.LIGHT LED matrix prednja svjetla, dio serijske opreme u Njemačkoj, zatamnjena LED zadnja svjetla, kao i R logo na crnoj rešetki hladnjaka i poklopcu prtljažnika naglašavaju prepoznatljiv vanjski izgled novog T-Roca R. U unutrašnjosti sa svojim specifičnim R ukrasnim elementima, visokokvalitetne detalje pruža standardni digitalni kokpit, nove i posebno elegantne površine instrument table sa ukrasnim šavovima, novi sportski kožni volan i displej infotainment sistema.