Posted on

VOLKSWAGEN PREDSTAVLJA „NFT“ U FEBRUARU

NFT je termin koji je na današnjici izuzetno popularan i često korišten u svakodnevnoj komunikaciji. Šta je zapravo NFT? Taj termin vežemo za kriptovalute i odnosi se na nezamjenjive tokene (Non Fungible Tokens) koji predstavljaju definiciju digitalne imovine. NFT je vid kriptovalute koja omogućuje da se razna materijalna dobra „tokenišu“ i prodaju putem mehanizama digitalne trgovine.

Ono o čemu mi danas pišemo, apsolutno nema veze s tim. Volkswagen je najavio svoj „NFT“ za februar. Međutim, NFT se u ovom slučaju ne odnosi na već poznato značenje, već su u Volkswagenu to okarakterisali kao „Notably Fast Transporter“, što bi na bosanskom jeziku značilo naročito brz transporter. Na teaseru baš i ne vidimo „Transporter“, ako su već mislili na svoj slavni kombi, već je sasvim jasno da se radi o silueti Golfa.

O čemu se zapravo radi? Pa teško je reći, ali možda nam spremaju još jednu performantnu izvedbu Golfa. Možda će to biti unaprijeđenja postojećih GTI ili R verzija, a s druge strane, možda zaista ponude svoj model kao NFT. Obzirom na to da automobilski proizvođači uveliko streme ka digitalizaciji i novim načinima plaćanja. Tesla je prvi uveo plaćanje Bitcoinima, a upravo Volkswagen je u Maleziji lansirao kolekciju NFT-ova vezanih za model Arteon.

Ostaje nam da čekamo nove teasere i novosti iz Wolfsburga, a nadamo se da će ovo biti ipak jedan solidan sportaš, a ne samo digitalni token.