Posted on

AUTOSLALOM PLIVSKA JEZERA 2020: DŽELILOVIĆ NEPRIKOSNOVEN U JAJCU

Danas je u Jajcu vožena prva autoslalom trka ove sezone u Bosni i Hercegovini. Epidemija korona virusa je ovogodišnju sezonu značajno „odgodila“ te smo prvo takmičenje u ovoj disciplini imali tek danas, krajem jula iako je običaj da slalom kreće već u aprilu. Na cilju trećeg izdanja autoslaloma Plivska jezera 2020. našla su se 64 vozača. Iako je takmičenje trebalo biti bodovano i za CEZ šampionat u slalomu, na kraju su jedini gosti bili iz Srbije.

Pobjedu u klasi 1 je odnio Miloš Lečić ispred Igora Milutinovića (obojica AMKK Leotar), dok je treći bio Nedeljko Škrba iz AKK Magnum I. Sarajevo.

Najbrži u klasi 2 je bio Salko Duranović iz SAK Komotin Jajce. Druga pozicija je pripala Iliji Marušiću, a treće najbrže vrijeme klase je ostvario Jasmin Babović (SAK Spark Tuzla). U ovoj klasi je nastupala i jedina dama, Amina Harambašić koja je zauzela dvanaesto mjesto od petnaest takmičara u klasi.

U klasi 3, među 11 takmičara, najbrži je bio Muamer Julardžija iz AMK EMM Jajce. Drugi je bio Drago Pikula iz AMKK Leotar, a Nenad Knežević iz AKK Magnum I.Sarajevo je bio treći.

Pobjednik autoslaloma Plivska jezera u generalnom plasmanu se prošetao do pobjede u klasi 4. Zlatan Dželilović je slavio ispred Alije Karabašića sa preko 16 sekundi prednosti i Muradifa Dželilovića na trećem mjestu.

Davor Sikima je bio izvrstan u klasi 5. Dugogodišnji šampion je i u Jajcu bio na visini zadatka i slavio je ispred Jelenka Dragičevića iz AMKK Optima Motorsport iz Bijeljine. Treću poziciju je osvojio Adis Julardžija iz SAK Komotin Jajce.

U klasi šest, vidjeli smo svega četiri takmičara. Pobjedu je odnio Aleksandar Tadić ispred dvojice gostiju iz Srbije, Srđana Petrova (AMSU Fanatik) i Bojana Sijerkovića (AMSU Fanatik).

Klasa 7 je ponovo pripala Ivici Maliću. Vozač SAK Komotin Jajce i jedan od najslavnijih bh. slalomaša je bio neuhvatljiv za konkurenciju na domaćem terenu. Mirko Atljević iz AMKK Leotar je zauzeo drugu poziciju, a Nedeljko Baneka iz AMK Laktaši je bio treći.

U klasi 8, pobjedu je odnio jedan od najmlađih takmičara. Filip Šunkić iz AKK Profesional je ostvario nevjerovatnu pobjedu sa samo 0,350 sekundi prednosti ispred Dejana Vukovića (AKK Magnum I. Sarajevo). Još manja razlika je bila između drugoplasiranog Vukovića i trećeplasiranog Nemanje Pejičića kojem je drugo mjesto izmaklo za samo 0,060 sekundi.

U generalnom plasmanu, slavio je Zlatan Dželilović ispred Davora Sikime i Jelenka Dragičevića. Naredna trka se vozi već za sedam dana u Istočnom Sarajevu, a trku organizuje AKK Magnum I.Sarajevo kojem će ovo biti debitantsko takmičenje u svojstvu organizatora.

Izvještaj je pisan po nezvaničnim rezultatima objavljenim na portalu timing.ba te se redakcija portala AutoBuzz ograđuje od eventualnih grešaka u tekstu

Foto: Garage78