Posted on

BRDSKA TRKA LOPARE 2020: SIMIĆ NAJBRŽI NA TRENINZIMA

Danas su u Loparama na užarenoj stazi „Tobut“ voženi treninzi za drugu ovosezonsku brdsku trku. Devetnaest vozača je ostvarilo vrijeme na zvaničnim treninzima, od toga 16 takmičara se bori za zvanični plasman, dok su trojica bili predvozači.

Najbrže vrijeme na treninzima je ostvario Branimir Simić. Takmičar kluba organizatora, AMKK Optima Motorsport Bijeljina, danas je bio najbrži na stazi Tobut sa vremenom 1:49.906 za volanom zanimljivog Mitsubishi Colta koji je u mehaničkom smislu zapravo Lancer Evolution. Drugo najbrže vrijeme treninga je pripalo impresivnom Dejanu Tatiću koji je na prvoj današnjoj vožnji ostvario vrijeme 1:50.429 sa svojom Hondom Civic EG u klasi E1-1400. Treći je bio Milorad Drinić u Hondi Civic 2.0 sa vremenom 1:51:914.

Najbrži predvozač, bio je Davor Sikima. Višestruki šampion u slalomu, po prvi put se okušao na brdskim trkama i pokazao zavidan rezultat u svom Peugeotu 106. Drugi najbrži je bio Savo Milanović koji je na drugom treningu imao izlijetanje, ali je na svu sreću prošao bez povreda. Treći je bio Mirza Žabić iz SAK Spark Tuzla.

Armin Mujkanović je danas bio sam u Historiku. Iako su najavljeni i Dane Milenović i Haris Memišević, njih danas nije bilo na treninzima. Mujkanović se nada da će automobil ovoga puta biti dovoljno poslušan te da ga neće izdati kao u Vlasenici prije samog starta trke.

U klasi N2, najbrži je bio debitant – Nemanja Pejčić. Vozač AMKK Optima Motorsport Biljeljina bio je brži na oba treninga od svog najbližeg konkurenta, Filipa Šunkića, dok je Draško Cunjak veoma blizu timskom kolegi, Šunkiću, te kasni nepunu desetinku za njim.

U klasi E1-14, najbrži je bio Dejan Tatić. Njegova pobjeda ne bi trebala doći u pitanje ukoliko ne bude tehničkih problema s automobilom koji je i u Vlasenici pokazao odlične performanse. Drugi je Vladimir Đukić, vozač AKK Crankshaft Banja Luka, a on je ujedno i jedini realan konkuren odličnom Tatiću. Treći je bio Lazar Ninković u Peugeotu 106, vozač AMK Murta iz Velike Kladuše.

U klasi E1-15 smo vidjeli malo iznenađenje. Goran Dojčinović je bio najbrži u klasi ispred Dejana Vujasina. Iako se radi o dva vrhunska vozača u čijim bravurama već godinama uživamo, njihovi automobili nisu na jednakom nivou, te samo zato ovakav rezultat možemo smatrati iznenađenjem. Nadajmo se da će sutrašnja trka biti izuzetno napeta te da će razlike biti minimalne.

Jedini takmičar u klasi E1-16 bio je Milorad Drinić. Treći u generalnom plasmanu, Drinić nas je navikao na dobre rezultate, te ga i sutra možemo očekivati među najbržim takmičarima u Loparama.

Branimir Simić je osim prvog mjesta u generalnom plasmanu, „zaradio“ i najbrže vrijeme u klasi E1-17. Simićev Mitsubishi Colt konačno počinje pokazivati bolju pouzdanost koja je bila njegova najveća boljka, a nadamo se da će tako ostati i sutra, te da će Simić biti jednako zadovoljan i poslije trke. U Loparama se pojavio i Miladin Lučić iz AMD Vlasenica sa svojom Subaru Imprezom WRX STI i ostvario drugo vrijeme klase.