Posted on

BRDSKA TRKA VLASENICA 2020: JOSIPOVIĆ NAJBRŽI NA TRENINZIMA

BRDSKA TRKA VLASENICA 2020: JOSIPOVIĆ NAJBRŽI NA TRENINZIMA

Danas su na stazi Vlasenica-Tugovo voženi zvanični treninzi za prvu brdsku trku nakon pauze uzrokovane epidemijom korona virusa. Nakon dva treninga po nepovoljnim vremenskim uslovima, najbrži je bio Miroslav Josipović u Ladi Vesti TC1 ispred gosta iz Srbije, Marka Vukašinovića u Citroen Saxu. Treći je bio Draško Cunjak u Peugeotu 106 Gr.N

U grupi Historic najbrži je bio Armin Mujkanović koji je vozio samo jedan trening i to onaj u kojem su uslovi bili najgori za vožnju. Uvijek brzi Tuzlak je pokazao još jednom koliko voli kišne uslove te sa velikim optimizmom dočekuje sutrašnju trku. Sarajlija Dane Milenović je u promjenjljivim uslovima na gumama za suho ostvario drugo najbrže vrijeme, nepune dvije sekunde lošije od Mujkanovića. Milenović bi trebao imati prednost ukoliko staza bude suha, u suprotnom, vozač AK Spin će imati dosta muka u nedjelju. Treći takmičar u klasi, Haris Memišević, nije startao niti na jednom od dva zvanična treninga.

U klasi N2, prvo mjesto je osvojio Draško Cunjak. Banjalučanin bi trebao imati lagan posao sutra. Protiv sebe ima debitanta na brdskim trkama, Filipa Šunkića i veterana Milana Stojnića, te pobjeda u Vlasenici ne bi trebala doći u pitanje.

U klasi E1-14, Dejan Tatić se vratio sa novom evolucijom svoje Honde Civic EG. Šampion klase iz 2014. i 2018. godine moraće da se bori sa Vladimirom Đukićem koji je značajno poboljšao svoju Hondu Civic i čini se da će njih dvojica voditi žestoku bitku u ovoj klasi. Treće mjesto je pripalo Miroslavu Planinčiću iz AMD Rogatica. Ipak, u apsolutnoj konkurenciji, najbrži je bio Marko Vukašinović. Iako nastupa za ASK Petromax iz Novog Sada, Vukašinoviću je ovo domaća staza na kojoj je i debitovao 2014. godine. Od skromnog debitanta stigao je do statusa jednog od favorita za pobjedu u generalnom plasmanu.

Gdje je stao prošle godine, Dejan Vujasin nastavlja ove. Aktuelni šampion klase E1-15 je bio dominantan na današnjim treninzima te bi svaki drugačiji ishod osim njegove pobjede bio iznenađenje. Goran Dojčinović je bio najbrži na kišnom treningu, ali čim se staza prosušila, Vujasin je postavio daleko brže vrijeme. Ipak, Dojčinovića nikada ne smijemo otpisati jer se radi o jednom od najiskusnijih i najbržih vozača u šampionatu.

U prilično siromašnoj klasi E1-16 takmičila su se svega tri vozača. Milorad Drinić je odvezao najbrže vrijeme klase ispred Šefika Emrića u Opel Astri GSI, a treći je bio Đani Đelmo u Renault Cliu RS koji se nakon duže pauze konačno vratio na staze.

U najjačoj klasi E1-17, Miroslav Josipović je potvrdio svoju nadmoć. Za volanom najatraktivnijeg automobila u našem šampionatu, iskusni Josipović je bio skoro 20 sekundi brži od najbližeg konkurenta u klasi, Branimira Simića u Mitsubishi Coltu, dok je treći bio Alen Ljubić u Volkswagen Golfu R.

Zvanična trka se vozi sutra od 11:00, a proglašenje je zakazano za 15:00.

Foto: Garage78 / Aras Mundžić