Posted on

U POTPUNOSTI OTKRIVEN ENTERIJER NOVE MERCEDES S-KLASE

Premijerno predstavljanje nove Mercedes-Benz S-klase je sve bliže. Kraljica luksuznih limuzina se vraća u novoj generaciji kako bi konkurenciji jasno stavila do znanja da i dalje vodi glavnu riječ u ovom segmentu. Tehnološki najnaprednija, nova S-klasa će ponijeti titulu i najluksuznije, najprefinjenije i najsofisticiranije ikada, a posebnu pažnju treba obratiti na potpuno novi koncept enterijera.

Danas je gotovo nemoguće zamisliti automobil bez barem jednog ekrana. Recimo da su standard postala dva ekrana – jedan za klaster instrumenata i drugi za infotainment. S-klasa pomjera granice i donosi čak pet ekrana. Dva nalazimo na uobičajenim mjestima: jedan je ispred vozača, a drugi se nalazi na centralnoj konzoli, ali su njegove dimenzije znatno veće od onih na koje smo navikli pa je taj ekran zapravo poput „centralnog“ koji koriste vozač i suvozač, dok je i sadržaj savršeno vidljiv i putnicima na zadnjim sjedištima. Ipak, oni neće imati potrebu da gledaju na središnji ekran jer će ispred sebe imati po jedan ekran, montiran na prednja sjedišta u ravni naslonjača za glavu. Takođe, još jedan se nalazi između sjedišta, a ispred naslona za ruku čime smo došli do konačne cifre od pet ekrana u kabini.

Suvišno je govoriti da su sjedišta presvučena najkvalitetnijim materijalima, a nasloni za glavu su dobili dodatne jastuke za udobniju vožnju. Pored ručki za otvaranje vrata se nalaze i komande za podešavanje sjedišta. U Mercedesu su vožnju u kabini S-klase učinili još tišom dodajući dodatni sloj akustične pjene koja ima ulogu zvučne izolacije. Puno predstavljanje, automobil će imati u srijedu, 2. septembra ove godine kada ćemo ga vidjeti u potpunosti i konačno upoznati novog-starog kralja klase.