Posted on

HAMILTON SLAVIO NA HUNGARORINGU

Lewis Hamilton je pobjednik Velike nagrade Mađarske. Nakon 70 krugova intenzivnog trkanja, Hamilton je slavio sa nešto više od sedam sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Maxa Verstappena i trećeplasiranog Valtterija Bottasa. Uz najbrži krug trke, Hamilton je po prvi put ove godine preuzeo lidersku poziciju u poretku vozača.

Drugo mjesto je pripalo Maxu Verstappenu koji ponajviše treba biti zahvalan nevjerovatnoj ekipi mehaničara Red Bull Racinga koji su uspjeli da osposobe bolid za trku nakon što se Nizozemac zabio u zid u dvanaestoj krivini već u izlaznom krugu. Prednje krilo je bilo slomljeno, kao i dio prednjeg ovjesa. Mehaničari su dobili trku s vremenom u posljednjim momentima pred start trke.

Treće mjesto nakon očajnog starta je pripalo Valtteriju Bottasu. Finac je kompletnu trku sveo na ograničavanje štete jer je već na samom startu izgubio nekoliko pozicija i našao se u gužvi, ali je iskoristio potencijal Mercedesovog bolida i izvukao maksimum za danas, a to je treće mjesto u trci.

Četvri je bio Lance Stroll u Racing Pointu. Kanađanin je ciljao na podijum, obzirom na to da je krenuo sa treće startne pozicije, ali je ta pozicija bila jednostavno van dometa za Kanađanina. Peta pozicija je otišla u ruke Tajlanđanina, Alexa Albona koji je nakon očajnih kvalifikacija stigao sa trinaestog mjesta na izvrsno peto.

Naredna trka se vozi u Velikoj Britaniji. Karavan Formule 1 za dvije sedmice stiže na legendarni Silverstone gdje će biti održane dvije uzastopne trke u dvije sedmice.