Posted on

TOYOTA COROLLA SEDAN DOBILA GR SPORT TRETMAN

Toyota Corolla Sedan je dobila oštriji i atraktivniji paket vizuelnih dodataka pod oznakom GR SPORT. Prateći uspjeh Corolle Hatchback i Corolle Touring Sports u GR SPORT verzijama, u Toyoti su odlučili da i sedan izvedba ovog automobila dobije atraktivni sportski paket opreme. Zajednički stilski elementi sve tri karoserijske izvedbe su jedonstvene aluminijske felge, crni naglasci na prednjem kraju, crna kućišta bočnih retrovizora, crni krov i diskretni lip spojler na vratima prtljažnika.

Izgled automobila je inspirisan Toyotinim performantnim, GR modelima. Kolor šema je inspirisana livrejom trkačkih automobila Toyota Gazoo Racinga. GR SPORT paket donosi novi mladalački duh i dinamčniji stav već dovoljno atraktivnom i elegantnom sedanu. Ovo će biti prvi GR SPORT model koji će se naći na tržištu Istočne Evrope.

Vizuelna osvježenja će Corollu Sedan učiniti atraktivnijom mlađim kupcima. Kromirani umeci su zamijenjeni visokosjajnim crnim detaljima na masci hladnjaka, kućištima bočnih retrovizora, centralnom stubu, kao i bočnim usisima što sveukupno naglašava niži položaj automobila na cesti. Crne aluminijske felge su mašinskom obradom dobili posvijetljene krajeve krakova, uz crveni prsten na centralnom čepu uz GR logo. Kupcima su na raspolaganju dva dizajna desetokrakih felgi – 17-inčne dolaze u seriji, dok su 18-inčne felge dostupne kao opcija. Dinamični karakter se ogleda u diskretno integrisanom lip spojleru na prtljažnim vratima.

Dinamični dizajn se nastavlja i u kabini kojom dominira crna boja uz srebrene umetke na sportskim profilisanim sjedištima. Nasloni za glavu su integrisani u sjedišta po uzoru na ona koja viđamo u trkačkim automobilima. Enterijer je presvučen kombinacijom crne tkanine i visokokvalitetne sintetičke kože. Šavovi na sjedištima su crvene boje koji nas podsjećaju na to da se radi o GR SPORT automobilu.

Kupci će moći da biraju između dvije opcije pogonske jedinice. Shodno izboru kupca, Corollu Sedan GR SPORT može pokretati 1.8 litarski hibridni motor ili 1.6 litarski benzinac. Proizvodnja ovog automobila kreće u novembru 2020. godine, a prodaja će u ovisnosti o tržištu, krenuti u januaru 2021. godine