Posted on

NAGRADA BEOGRADA 2020: HRNIĆ NAJBRŽI U DIVIZIJI 4, SIMIĆ PETI U DIVIZIJI 3

Jučer su na stazi Ušće u Beogradu voženi treninzi za današnju kružnu trku. Trka „Nagrada Beograda 2020 – Memorijal Mirka Butulije“ je međunarodnog karaktera jer su se osim vozača iz Srbije, na stazi našli i vozači iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Ušće je izuzetno zahtjevna staza koja ne prašta greške, čak ni one najmanje, a „tamnu“ stranu ove staze su upoznali naš Vladimir Đukić i crnogorski automobilista Frano Dubreta.

Đukić je, kako sam kaže, došao prebrzo na kočenje na jednom od pravaca, a obzirom na izuzetno neravnu stazu, pri dolasku na neravninu, njegova Honda je odskočila i otklizala ravno u jednan od nezaštićenih stubova ulične rasvjete. Vladimir je na svu sreću prošao bez povreda, ali je njegova Honda je pretrpila značajna oštećenja.

Dubreta je nastupao u sklopu klase 10 za volanom Cupra Leona TCR, a Crnogorac je napravio sličnu grešku kao i Đukić – promašio je tačku kočnenja, blokirao točkove i isklizao ravno u jedan od betonskih zaštita, te oštetio svoj Leon TCR. Dubreti je ovo bilo prvo pojavljivanje na krugu, a sigurno ga neće imati u lijepom sjećanju.

Za razliku od Đukića, naša ostala dva takmičara su imala više sreće. Bojan Simić je u diviziji 3 bio treći na prvom, a peti najbrži na drugom treningu u izuzetno jakoj konkurenciji. Simić je i na drugom treningu bio veoma blizu vrha, unutar jedne sekunde, te bi na današnjoj trci trebao biti ozbiljan kandidat i za pobjedu.

S druge strane, Jasmin Hrnić je bio potpuno dominantan u diviziji 4. Banjalučanin je na oba treninga postavio najbrže vrijeme te je izvjesno da je on favorit broj 1 za pobjedu na današnjoj trci. Hrnić je dokazao svoju izvrsnost na kružnim stazama jer je i u izuzetno jakoj, međunarodnoj konkurenciji ostao na vrhu, te sasvim opravdano možemo očekivati da donese pobjednički pehar u Bosnu i Hercegovinu.