Posted on

NAGRADA BEOGRADA 2020: TRI BH. PREDSTAVNIKA NA UŠĆU

Kružna auto trka na Ušću „Nagrada Beograda 2020 – Memorijal Mirko Butulija“ biće održana ovog vikenda u subotu i nedelju, 12. i 13. septembra 2020. Trka se održava u čast tragično stradalog predsjednika AMSS Mirka Butulije.

Takmičenje se boduje za Šampionat Centralnoevropske zone, Prvenstvo BiH, Šampionat Srbije kao i Twingo kup.

Na stazi dugačkoj 2.325 metara, na ušću Save i Dunava, očekuje se nastup oko 100 takmičara. Ova ulična staza sastoji se od šest lijevih i dvije desne krivine, a vozi se lijevi krug. Propusna moć staze je 26 automobila. Program takmičenja predviđa kvalifikacione treninge tokom subote, u periodu od 12.00 do 17.00 sati, a potom slijede uvodne trka Twingo kupa i Kupa starovremenskih vozila u 17.00, odnosno 17.45 sati. U nedjelju program počinje svečanim otvaranjem tačno u podne, a prva od ukupno sedam trka po divizijama startuje u 12.10 sati.

Organizatori takmičenja su Sportski auto i karting savez Srbije, uz generalno pokroviteljstvo Grada Beograda. Pored domaćih automobilista naći će se i takmičari iz inostranstva: BiH, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

Bosnu i Hercegovinu će na Ušću predstavljati tri takmičara, tri veoma iskusna “krugaša”. Nakon što je u Vlasenici i Loparama odnio dva druga mjesta u Šampionatu Bosne i Hercegovine, Vladimir Đukić na Ušću dolazi da uživa barem na jednoj kružnoj trci ove sezone, obzirom na to da kružni šampionat BiH je otkazan zbog pandemije korona virusa, te se neće bodovati. Poznavajući Đukića, ni on, kao ni ostala dva naša takmičara neće doći tek da se “provoza” već od njega možemo očekivati atraktivnu vožnju i borbu u međunarodnoj konkurenciji.

Bojan Simić – Turbe nešto rjeđe nastupa, ali svaki put kada vozi, njegove vožnje se prepričavaju. Prepoznatljivi plavi Peugeot 106 će ponovo juriti Ušćem, a popularni Turbe će još jednom napasti najviši plasman u trci.

Treći takmičar je ujedno jedan od najdominantnijih vozača u bh. šampionatu na kružnim stazama. Iako je propustio prvu trku u Vlasenici, Hrnić se u Loparama vratio na stazu i skinuo “hrđu” koja se očigledno nije nakupila u velikoj količini preko duge pauze. Hrnić nosi ulogu favorita u svojoj diviziji, a ukoliko ponovi prošlogodišnje performanse, pobjeda na Ušću ne bi trebala doći u pitanje.

Takmičenje će, po preporukama Ministarstva zdravlja, biti održano bez prisustva publike, dok će se svi akteri strogo pridržavati svih epidemioloških instrukcija SAKSS- a i Ministarstva sporta i omladine uslijed epidemije COVID- 19.