Posted on

ZVANIČNO: FORMULA 1 GOSTUJE NA MUGELLU!

Vodstvo Formule 1 je upravo potvrdilo kako će se u kalendaru za 2020. godinu naći i staza Mugello. Tako će se samo sedam dana nakon trke na autodromu Monza, održati i druga trka na talijanskom tlu. Dok će trka na Monzi zadržati status Velike nagrade Italije, trka na Mugellu će nositi naziv Velika nagrada Toskane Ferrari 1000.

Upravo će Mugello biti hiljadita trka Scuderije Ferrari u Formuli 1, a ne postoji bolji način da proslave taj jubilej od trke na domaćem tlu, na stazi koju nerijetko koriste i kao svoju testnu stazu. Osim Mugella, u kalendaru će se naći i trka u Sochiju, zakazana za 27. septembar, što nam sada daje kalendar od deset potvrđenih trka za ovu godinu.

„Želimo da zahvalimo promotorima, državnim vlastima, timovima i FIA-i na njihovom napornom radu, trudu i zalaganju da učinimo ove trkačke vikende mogućima. Sigurni smo da će navijači biti oduševljeni činjenicom da ćemo ove godine gledati sigurno još dvije trke. Formula 1 se vraća na Sochi Autodrom, a izuzetno smo uzbuđeni jer Formula 1 po prvi put stiže na Mugello.“, stoji u zvaničnom saopštenju Formule 1.

NOVI DATUMI TRKA

  1. Velika nagrada Toskane Ferrari 1000 2020. (Mugello, Italija)
  2. 10. VTB Velika nagrada Rusije 2020. (Sochi, Rusija)