Posted on

BMW IX3 DEBITUJE 14. JULA

I dok pandemija korona virusa i dalje traje, proizvođači automobila su shvatili da se moramo navići na ovakav život, te nas na dnevnoj bazi pripremaju za nove modele i upoznaju s njima. Umjesto standardnih prezentacija, automobili se sad masovno predstavljaju online putem, a najnoviji automobil koji će imati internetsku premijeru je BMW iX3.

Digitalna premijera potpuno električnog crossovera će biti održana u utorak, 14. jula. Početak proizvodnje ovog automobila je planiran za kraj ljeta, a prodaja će krenuti nedugo zatim širom svijeta. Do sada je napravljeno 200 pretprodukcijskih modela BMW-a iX3. Internetom su se proširile fotografije crossovera koji manje-više izgleda poput standardnog X3 modela. Razlike se ogledaju u modifikovanom braniku i plavim detaljima.

U principu, iX3 će biti gotovo isti kao i X3, ali će za razliku od njega koristiti isključivo elektromotor. Automobil će biti dostupan sa jednim elektromotorom čija snaga iznosi 286 KS uz 400 Nm obrtnog momenta, a prenos snage će se vršiti na zadnju osovinu. Prema procjenama, njegov domet bi trebao biti 440 kilometara po WLTP standardima.