Posted on

„UKRADEN“ MERCEDES-AMG GT BLACK SERIES (VIDEO)

Koliko dobro prave automobile, u Mercedesu toliko loše čuvaju tajne da smo ponovo skoro sve saznali prije same premijere jednog od najisčekivanijih modela ove godine. Mercedes-AMG GT Black Series predstavlja „labuđi pjev“ ovog modela, ili barem ove generacije, a Mercedes uvijek najbolje sačuva za kraj, odnosno upravo za modele sa oznakom „Black Series“.

Već mjesecima unazad, na Youtubeu se mogu pronaći snimci sa testiranja na Nordschleifeu gdje su inžinjeri „brusili“ ovaj Mercedesov dijamant. Njegova zvanična premijera se očekuje ovog mjeseca, a za sada nije poznat tačan datum predstavljanja. Jučer su na internetu procurile prve fotografije AMG GT Black Series modela bez ikakve kamuflaže, što nam sugeriše da je predstavljanje udaljeno svega nekoliko dana.

Shodno neplanskoj objavi fotografija ovog modela, Mercedes je na svom zvaničnom Youtube kanalu objavio debitantski video ovog automobila u kojem je prikazan bez imalo kamuflaže. U snimanju promotivnog videa, učestvovao je i Shmee, jedan od najpopularnijih Youtubera čiji je sadržaj u potpunosti posvećen automobilima. Ipak, iako u videu vidimo AMG GT Black Series u akciji, još uvijek nam nisu poznate zvanične specifikacije ovog automobila.

Prema glasinama koje kruže internetom, moćni V8 biturbo motor će razvijati čak 720 KS i 850 Nm obrtnog momenta. Nezvanične informacije govore kako je ovaj automobil zatvorio krug na Nordschleifeu za 6 minuta i 58 sekundi, što je dosta brže od GT R modela. Nadamo se da čekanje neće trajati još predugo te da ćemo u što kraćem roku saznati sve detalje o novoj zvijeri iz Affalterbacha.