Posted on

1001 KONJSKA SNAGA: LAMBORGHINI URUS IZ UDRUŽENOG PODUHVATA MANSORYJA I MTM-A

Dvije poznate tuning kuće su udruženim snagama unaprijedile spektakularni Lamborghini Urus, kako u vizuelnom, tako i u mehaničkom pogledu. Mansoryjeva ekstremna modifikacija daje Urusu još više oštrih rubova i linija, zajedno s ogromnim usisnicima zraka koji su vjerovatno vidljivi s mjeseca. Aero kit također uključuje masivni difuzor u kojem se nalazi centralno postavljen trostruki izduvni sustav s trapezoidnim završecima.

MTM je bio odgovoran za izvlačenje znatno više snage iz motora. Tuning stručnjaci su ugradili par većih turbo punjača, nadograđeni usis, novi modifikovani zračni filter i ojačani ZF automatski mjenjač s osam stepeni prijenosa. S impresivnih 1.001 KS, ovaj Urus savršeno parira originalnom Bugatti Veyronu s njegovim quad-turbo W16 8.0 litarskim motorom.

 

„Stage 3“ paket nadogradnji iz MTM-a je podigao i obrtni moment na 1.250 Nm, kojim zapravo možete elektronski upravljati kako bi se izbjeglo oštećenje ionako opterećenog mjenjača. Rezultati ubrzanja i maksimale brzine nisu objavljeni, ali ovo čudovište iz Sant’Agata Bolognese trebalo bi da postidi fabričkog Urusa. Standardni “super SUV” je već impresivan, s ubrzanjem od 0 do 100 za 3,6 sekundi i maksimalnom brzinom od 305 km/h.