Posted on

KAKO ĆE ZVUČATI NOVI ASTON MARTIN V12 VANTAGE?

Aston Martin se sprema za prelazak na električni pogon i potpunu elektrifikaciju svoje ponude. Prije nego što benzinski motori budu izbačeni iz ponude, Aston je obećao limitiranu seriju Vantage coupea s V12 motorom, a novi teaser daje nam uvid kako će finalno izdanje zvučati.

Aston je ovaj video objavio na svojoj Instagram stranici s frazom “nikad ne odlazi tiho” koja se pojavljuje na kraju videa. Osim zvuka, sada vidimo i zadnji kraj novog Vantagea, koji će imati vrlo istaknuto stražnje krilo. Pojačajte zvuk na vašem uređeju i uživajte u zvuku ovog V12 motora:

Glasine kažu da će V12 Vantage koristiti isti “RS” dodatak u nazivu kao i onaj iz 2008. godine, a Porsche 911 Turbo S će biti glavna konkurencija britanskom sportašu. Osim naglašenog stražnjeg krila, očekujte da će Vantage imati brojne vizualne nadogradnje koje će ići uz povećanu snagu, kao što su pokazale i špijunske fotografije prototipa V12 Vantagea koji juri oko Nurburgringa.

Pod pretpostavkom da Vantage RS koristi isti motor kao i Speedster s V12 motorom, pod haubom bi trebao biti 5.2 litarski biturbo motor. U Speedsteru, taj V12 proizvodi moćnih 690 KS i 753 Nm obrtnog momenta. To je dovoljno da ovaj kabriolet ubrza od 0 do 100 za 3,4 sekunde. Automobil koji isčekujemo i koji Aston Martin već mjesecima najavljuje bi trebao debitovati ubrzo, već početkom 2022. godine, a broj primjeraka će biti veoma mali. Jasno je da će zbog svoje limitirane dostupnosti i V12 motora cijena biti znatno veća od standardnog Vantagea V8 sa V12 motorom.