Posted on

ABT-OVA CUPRA LEON JE SNAŽNIJA OD VW GOLFA R!

Prije nekoliko mjeseci njemački tuner ABT Sportsline je najavio tuning tretman za Cupru Formentor, a sada je opciju sličnih modifikacija dobila i Cupra Leon koja dijeli platformu sa sportskim SUV-om. Komplet će biti dostupan za 2.0 TSI izvedbe Hatchbacka i Sportstourera, čime će osim izgleda poboljšanja dobiti snaga i upravljanje. Tuning kompanija u budućnosti u planu ima ponuditi tretman i za elektrificiranu 1.4 TSI izvedbu.

Nadogradnjom ECU softvera ABT je uspio izvući 360 KS (265 kW) u Cupri Leonu i 370 KS (272 kW) u praktičnijem Leonu Sportstoureru. U oba modela obrtni moment povećan je na 450 Nm, što u konačnici čini povećanje od 50 KS i (37 kW) i 50 Nm obrtnog momenta.

Podsjetimo se, Leon Hatchback koristi pogon na prednje točkove, dok Sportstourer koristi 4drive pogon na sva četiri točka putem 7-stepenog DSG automatika. Performanse nisu objavljene, no očekujemo poboljšanje od standardnog sprinta do stotke za 5,7 sekundi kod Hatchbacka i 4,7 sekundi kod Sportstourera.

Osim navedenoga, ABT je Cupri Leonu dao set 20-inčnih ABT Sport GT alu-felgi, dostupnih u mat ili sjajnoj crnoj boji i gume dimenzija 235/30 R20. Uz to, čvršći ABT ovjes spušta visinu automobila za 30 milimetara i poboljšava njegovu upravljivost na cesti.

Cijena ABT-ovog tretmana koji uključuje nadogradnje snage, felgi i ovjesa iznosi 5.990 eura (11.732,60 KM), bez troškova instalacije.

Izvor: Jutarnji.hr