Posted on

ALFA ROMEO PRIKAZAO DETALJE ENTERIJERA MODELA TONALE U NOVOM TEASERU

Skoro tri godine nakon što je predstavljen koncept modela Tonale, stiže nam i njegova produkcijska verzija. Datum premijere je zakazan za 8. februar, što znači da smo nešto više od sedam dana udaljeni od njegovog konačnog predstavljanja. Iz Alfe su do sada objavili nekoliko teasera prikazujući uglavnom eksterijer i pri tome ne otkrivajući previše. Sada su nam po prvi put dali kratki uvid u enterijer automobila.

U kratkom videu, Alfa Romeo je prikazao krupne kadrove volana, naslona za glavu i drugih detalja u unutrašnjosti automobila, a ipak su nam pokazali i jedan sitni detalj koji se nalazi vani. To je mala zastava Italije koja je ponosno istaknuta i nadamo se da će Tonale biti još jedna rasna Alfa Romeo, dostojna svog naziva. U vremenu kada svi prave „komercijalne“ automobile, Alfa Romeo je ostao dosljedan sebi i pravi vozačke automobile koji pružaju pravi užitak u vožnji.

Smješten ispod Stelvia, Tonale je Alfin prvi elektrifikovani automobil u ponudi. Svojim dizajnom će podsjećati na većeg „brata“, ali zbog specifičnog dizajna prednjih svjetala, osjetimo „duh“ popularne Alfe Romeo 159 koja je i nakon toliko godina jedan veoma lijep i atraktivan automobil. Što se tiče „motorizacije“, Tonale će vrlo vjerovatno koristiti manje, kompaktne motore. Tu mislimo na 1.3 plug-in hibrid, blagi hibrid, turbo benzinski motor i neizostavni turbo dizelski motor.

Za sada, nemamo mnogo informacija o Tonaleu. Ipak, dovoljno je da se strpimo još nekoliko dana kada ćemo saznati sve o drugom Alfinom crossoveru.