Posted on

AUDIJEV COMPETITION PAKET NAMIJENJEN MODELIMA RS4 I RS5

Audi RS4, RS5 Coupe i Sportback bit će dostupni s novim Competition paketom za modelsku godinu 2023. Audi očekuje da će sljedeći mjesec početi primati narudžbe za paket, čime će automobil biti glasniji, niži i brži od standardnih RS4 i RS5. 2023 RS4 i RS5 nastavit će koristiti Audijev 2.9 litarski biturbo V6 motor koji proizvodi istu snagu koja iznosi 444 KS i 600 Nm obrtnog momenta kao i prije. Međutim, Competition paket povećava najveću brzinu automobila sa standardnih 250 km/h na 289 km/h.

Competition paket također donosi i novi RS sportski izduvni sistem, koji ima mat-crne ispušne cijevi i intenzivniji zvuk. Audi pomaže u dovođenju tog zvuka u kabinu uklanjajući gotovo 18 kilograma zvučne izolacije između motornog prostora i kabine. Proizvođač iz Ingolstadta je također poboljšao i stražnji diferencijal i poboljšao upravljanje automobilom.

Mjenjač RS5 mijenja nešto brže stepene prenosa, a ima ih osam, a također je dobio i novi podesivi ovjes. Ovjes snižava RS5 Competition za 10 milimetara, a može ići još dodatnih 10 mm ispod, smanjujući razmak od tla za punih 20 mm u usporedbi sa standardnim RS4 i RS5. Audi je također spremio i čvršće stabilizatore, dok na felgama stižu Pirelli P Zero Corsa pneumatici.

U unutrašnjosti, Audi dodaje dašak sportskog duha s bisernim Napa i Dinamica prednjim sjedalima sa Piano black bočnim oblogama, Alcantarom s kontrastnim crvenim šavovima na raznim komponentama, crvenim naglascima u cijeloj kabini i mat umetcima od karbona. Izvana, Audi dodaje crne obloge visokog sjaja i nekoliko mat dijelova od karbonskih vlakana, poput prednjeg splitera, stražnjeg difuzora i kućišta vanjskih retrovizora. RS5 također dobiva poklopac motora od karbonskih vlakana ispod haube.