Posted on

Blindirani Ferrari 458 Speciale za gušt i sigurnost

Kada vam neko spomene blindirana vozila, uglavnom ćete prvo pomisliti masivne limuzine ili terence, poput Mercedesa S-klase, Audija A8, Mercedesa G-klase, Range Rovera. Međutim, da li bi vam ikada na pamet pao neki supersportski automobil? Vjerujemo da ne bi, kao što ne i ni nama. Ipak, AddArmor je imao dovoljno „suludu“ ideju te su uzeli jedan Ferrari 458 Speciale i blindirali ga.

AddArmor je u julu prošle godine takođe skrenuo pažnju na sebe preradom Audija RS7 koji su takođe blindirali i dodali neke sigurnosne, odbrambene opcije. 458 je specifičan, obzirom na svoju formu, ne raspolaže s mnogo prostora za municiju i putnike, ali za tajne agente na samostalnim misijama, automobil je opremljen oklopnim paketom nivoa B4. To nije dovoljno da zaustavi metke mašinskog oružja, ali je dovoljno da vas zaštiti od oružja manjih kalibara.

Oklop nije tek čelik zavaren u vratima. AddArmor koristi specijalni dizajn za koji kompanija tvrdi da je 10 puta jači od balističkog čelika, dok je lakši za oko 60%. Oklop koji koristi ovaj Ferrari dodaje samo 71 kilogram na ukupnu masu ovog vozila, ali je masa dodatno smanjena upotrebom karbonskih vlakana i modificiranim izduvnim sistemom, koji je dao dodatnih 40 KS motoru ovog vozila. Kada se sve obračuna, AddArmorov 458 Speciale je teži svega 30 kilograma od fabričkog modela.