Posted on

BMW DONOSI SOFTVERSKA AŽURIRANJA M3 I M4

BMW će uskoro predstaviti paket softverskih ažuriranja koje vlasnici mogu sami intalirati na svojim vozilima, a odnosi se na automobile opremljene iDrive 7 sistemom. Ažuriranje verzije 21-07 dolazi s nekoliko poboljšanja ključnih tehnologija i funkcija vozila, uključujući i ono koje poboljšava cjelokupni osjećaj tokom vožnje.

Prema informacija iz BMW-a, vlasnici M3 i M4 bi trebali izraženije osjetiti profinjenost zvuka pokretanja motora. Vozila opremljena BMW-ovim 8-stepenim mjenjačem M Steptronic mogu očekivati jasniju audio potvrdu promjene stepena prenosa. Naravno, sve se može konfigurisati putem iDrive-a, a u ono čime se BMW hvali da će “iskustvo vožnje M automobila biti još emotivnije”.

Ostala ažuriranja uključuju poboljšanje samog infotainmenta, počevši od aplikacija poput Spotifyja i Pandore. Popisi za reprodukciju podcasta na Spotifyu sada su dostupni u vozilu putem BMW Connected Music. Oni koji su opremljeni SiriusXM sa 360L sada nude Pandora stanice, dajući vlasnicima BMW-a mogućnost prilagodbe vlastitih muzičkih kanala bez oglasa.

BMW-ova aplikacija News je takođe ažurirana, a novosti uključuju personalizirano, inteligentno filtriranje vijesti i značajno višu kvalitetu zvuka. Za kraj, BMW-ov digitalni ključ sada je dostupan na određenim modelima pametnih telefona s Android operativnim sistemom. Isprva dostupan samo na Apple uređajima, prvi Android telefoni koji će dobiti digitalni ključ su Samsung Galaxy S21 Series, kao i Google Pixel 6 i 6 Pro.

Treba napomenuti da BMW digitalni ključ omogućuje vlasnicima da otključaju i zaključaju svoje automobila jednostavnim držanjem pametnog telefona uz ručku vozačevih vrata. Također mogu pokrenuti motor kada se mobilni uređaj stavi u utor za bežično punjenje. BMW je rekao da će sljedeće ažuriranje digitalnog ključa omogućiti vlasnicima da dopuste dijeljenje ključa sa pet osoba.