Posted on

BMW M3 I M4 DEBITUJU 23. SEPTEMBRA

Nova generacija BMW-ove ultimativne vozačke mašine debituje 23. septembra. BMW M3 je već prikazan određenom broju ljudi unutar fabrike. Prvi izvještaji govore da će M3 debitovati u Isle of Man zelenoj nijansi boje sa crnom maskom hladnjaka, dok će Competiton varijanta imati karbonske detalje i crne felge. Prilično neobičan detalj je činjenica da su na karbonskom krovu primjećene i zakačke za krovne nosače, što sumnjamo da će iko koristiti sa ovim automobilom.

Vijesti koje su se pojavile na stranici BMW Blog govore da će M3 na predstavljanju biti prikazan sa opcijskim laserskim svjetlima, dok će u seriji biti dostupan sa standardnim LED svjetlima. Iznutra će biti prisutno dosta karbonskih elemenata, pa će tako poleđina sjedišta biti izrađena od ovog ultralakog materijala, kao i brojni dijelovi enterijera.

Insajder je takođe saopćio da će M4 Coupe debitovati u Sao Paolo žutoj nijansi boje, ali o ovom automobilu nema mnogo detalja. Poznato je da će novi M3 i M4 koristiti isti 3.0 litarski biturbo redni šestocilindarski motor sa 473 KS u standardnoj specifikaciji, dok će Competition verzija imati 510 KS. Na tržište će prvo stići verzija sa zadnjim pogonom, dok će kasnije stići i verzija sa xDrive pogonom na sva četiri točka.

BMW je prije nekoliko dana potvrdio da će predstaviti i M3 Touring, ali to se neće desiti uskoro te ako je suditi po prvim prognozama, ovaj automobil nam stiže 2023. godine.