Posted on

BMW M3 TOURING NA ZALEĐENOM JEZERU U NOVOM TEASERU

BMW će nam se ove godine konačno „smilovati“ i predstaviti M3 Touring. Nakon ko zna koliko generacija u kojima su ga mnogi crtali, zamišljali kako bi on izgledao, sada smo konačno na pragu produkcijske izvedbe ovog automobila. Već neko vrijeme, BMW dijeli teasere i objavljuju „zvanične“ špijunske fotografije. Naravno, radi se o automobilu pod kamuflažnom folijom, ali bi bilo lijepo da i drugi proizvođači slijede ovaj primjer.

Novi teaseri pokazuju M3 Touring, i dalje pod kamuflažnom folijom, ali na jednom prilično neobičnom mjestu. Performantni karavan se trenutno testira na zaleđenom jezeru u Švedskoj, a premijerno predstavljanje se očekuje u narednim mjesecima. Zanimljivo je da će M3 Touring biti baziran na LCI/osvježenom modelu Serije 3, što znači da će imati nekoliko novosti u kabini.

Naravno, najveća novost je iDrive 8 koji će dobiti kompletna porodica Serije 3. To se da primjetiti na fotografijama koje prikazuju potpuno ravnu gornju površinu instrument table, a sve je integrisano u samu tablu. Dva ekrana su smještena jedan do drugoga u istom nivou, jedan za digitalni klaster instrumenata, a drugi za infotainment. Ono što bi moglo razočarati puriste je činjenica da kako sada stvari stoje, M3 Touring neće biti dostupan s manuelnim, već iskjučivo automatskim mjenjačem i u Competition izvedbi.