Posted on

SILUETA PERFORMANTNOG ASTON MARTINA DBX POKAZANA U NOVOM TEASERU

Aston Martin će uskoro predstaviti jaču verziju svog SUV-a DBX. Po svemu sudeći, nova verzija će se zvati DBX S, a prototipovi su viđani već neko vrijeme i tokom 2021. godine. Prošle sedmice, Aston Martin je objavio prvi teaser u kojem su ga najavili kao najsnažniji luksuzni SUV na svijetu. U novom teaseru imamo priliku da vidimo siluetu ovog stasitog SUV-a. Iako se radi o prilično zamračenoj fotografiji, jasno se vidi da je DBX S nešto drugačiji od standardnog modela.

Gledajući samo teaseri, možemo zaključiti da će DBX S imati veći zadnji difuzor, a prednji spliter je takođe značajno veći. Snažniji DBX će dobiti i novi set točkova, posebno dizajniran za ovu verziju, ali sigurno je tu mnogo drugih detalja koji razlikuju ovaj DBX od „običnog“. Sve ćemo saznati 1.2.2022. kada će Aston Martin predstaviti svoj performantni terenac.

Tvrdnjom da će DBX S biti najsnažniji luksuzni terenac na svijetu, Aston Martin „puca“ visoko. Trenutno najsnažniji SUV-ovi su Porsche Cayenne Turbo GT sa 631 KS i Lamborghini Urus sa 641. Za kojim motorom će Aston Martin posegnuti? Za sada niko to ne zna osim ljudi u Aston Martinu. Nećemo biti iznenađeni ako pod haubom ovog automobila bude V12 koji se već nalazi u modelima DB11 i DBS. Na odgovore nećemo morati dugo čekati…