Posted on

NA PRODAJU MERCEDES-AMG C63 KOJI JE BIO U VLASNIŠTVU MICHAELA SCHUMACHERA

Kada se Michael Schumacher pridružio Mercedesovom F1 timu početkom 2010. godine, na korištenje je dobio vrhunski Mercedes-Benz C63 AMG u karavanskoj izvedbi. Vozio ga je do kraja jula te godine, a zatim je automobil prodan drugom vlasniku, švajcarcu u čijem je vlasništvu bio do 2015. Nakon što je još dva puta promijenio vlasništvo, u februaru će ga prodati renomirana aukcijska kuća Bonhams.

Ovo je očigledno automobil sa bogatom istorijom – prešao je 152.000 kilometara do trenutka kada je fotografisan za ovu aukciju. Prema opisu, auto je uredno održavan u ovlaštenom servisu i nalazi se u veoma dobrom tehničkom i vizualnom stanju. Posljednji vlasnik, koji ga je kupio 2018. godine, stavio je nove gume i obavio sve potrebne popravke kod lokalnog Mercedes-Benz dilera.đ

Ovaj automobil pod haubom ima 6.2 litarski atmosferski V8 motor sa 32 ventila koji isporučuje 450 KS i 600 Nm obrtnog momenta na zadnju osovinu. Prenos snage na zadnje točkove vrši sedmostepeni automatski mjenjč, a za sprint do „stotke“ mu treba oko četiri sekunde. Iako ovaj primjerak ima određene vizuelne nedostatke, sve se to lako da korigovati ukoliko vam je stalo da vozite automobil koji je bio u rukama najvećeg F1 vozača svih vremena.

Što se cijene tiče, organizatori aukcije očekuju da se cifre kreću od 50.000 do 100.000€.