Posted on

RENAULT SPREMA „HIGHTECH“ KOKPIT ZA AUSTRAL!

Renault Kadjar se bliži kraju svoje radne karijere. Istovremeno, francuski proizvođač intenzivno objavljuje teasere i najavljuje njegovog nasljednika. Najnoviji teaser nam konačno pokazuje unutrašnjost automobila. U kabini su sada dva velika ekrana, a sama postavka nas dosta podsjeća na Megane E-Tech.

Novi Austral će imati praktično istu izvedbu kabine. Digitalni klaster instrumenata će s ekranom infotainment sistema formirati cjelinu u obliku slova L. Iz Renaulta najavljuju veoma jednostavan i praktičan interfejs koji će nuditi sve opcije dostupne na jedan do dva dodira. OpenR Link interfejs će biti uparen sa Android Auto i CarPlay integracijama, a biće dostupne i Google Mape i Google pretraga.

U cijeloj kabini, Austral će imati veliki broj pretinaca koji nude više od 30 litara zapremine. Francuska „baklavica“ ide toliko daleko da najavljuju atmosferu jednaku onoj u kapsuli. Posebnu pažnju izaziva zadnji kraj koji nema centralnog tunela. Da li su u Renaultu napravili „čudo“ i kreirali auto s ravnim podom, a koji istovremeno koristi SUS motor?

Za veću praktičnost, Austral ima još jednu bitnu opciju koju uglavnom povezujemo s monovolumenima – pomičnu stražnju klupu. Preklapanje iste se podrazumijeva, a na skupljim nivoima opreme biće dostupno i dugme za električno spuštanje zadnjih sjedišta. Sve u svemu, kabina nam ostavlja utisak daleko modernijeg i naprednijeg automobila od mehaničkog „brata“, Nissana Qashqaija.

Ovo bi mogao biti i jedan od posljednjih teasera prije premijere. Renault planira da započne prodaju u Evropi već na proljeće, a dana je već 26. januar. Dakle, sve smo bliže predstavljanju Australa i ispraćaju Kadjara u penziju.