Posted on

BMW PREDSTAVIO BLAGI REDIZAJN ZA SERIJU 8

BMW je predstavio Seriju 8 prije četiri godine. Već tada smo se apsolutno zaljubili u reinkarnaciju slavnog modela. I dalje smatramo da je jedan od najljepših BMW-ovih modela u historiji i zasigurno najljepši u trenutnoj ponudi. To je naše mišljenje, a znate kako kažu mišljenje je kao… Svako ga ima. Nećemo pisati u cjelosti, možda i djeca čitaju.

Tema ovog teksta je svakako blagi redizajn/facelift ili kako to u BMW-u vole nazivati LCI Serije 8. Ne možemo baš reći da je ovo pravi facelift, obzirom na to da su novosti zapravo vezane za novi digitalni klaster instrumenata koji je porastao na 12,3 inča sa prijašnjih 10,25. Live Cockpit Professional ekran je ujedno i najveća promjena u enterijeru automobila. Izvana, BMW je dodao osvijetljenu masku hladnjaka, popularne „bubrege“. U novom izdanju, vertikalni elementi su u obliku izduženog slova U, a taj prilično iritantan detalj (barem za nas), vozač može isključiti u svakom momentu.

BMW je dopunio i paletu boja s pet novih nijansi: Skyscraper siva metalik, San Remo zelena metalik, Portimao plava metalik, BMW Individual Frozen Tanzanize plava metalik i Frozen Pure siva, a tu su i dva nova modela felgi koje kupci mogu izabrati. U svojoj najekskluzivnijoj verziji koja nije čistokrvni M model, M850i xDrive coupe, kabriolet i Gran Coupe su dobili još neke nadogradnje. Vanjski retrovizori koji su bili dostupni isključivo na modelu M8 sada su dostupni i na M850i. U ponudi je i novi M Sport Professional paket koji nudi crna kočiona kliješta, crne „bubrege“, crni spojler i prednja svjetla sa tamnim umecima.