Posted on

BMW SLAVI 50. ROĐENDAN M ODJELJENJA

Na evropsko tržište stiže ograničena serija BMW-a M4 50 Jahre Edition. Bavarski proizvođač obilježava značajan jubilej – pola vijeka sportskog M odjeljenja. Jedan od automobila kojim će BMW proslaviti 50. rođendan ovog odjeljenja je M4 50 Jahre Edition. Automobil će kupcima u Evropi biti dostupan u pet specijalnih nijansi spoljašnjosti: Carbon Black, Macao Blue, Brands Hatch Grey, Imola Red (prikazan na promo fotografijama) i San Marino Blue.

Na kineskom tržištu će M4 50 Jahre Edition biće ponuđen i u još dvij e boje: Fire Orange i Stratus Grey, u čast Godine tigra u toj zemlji. Svi primjerci BMW-a M4 iz ove ograničene serije takođe imaju neke posebne unutrašnje karakteristike, uključujući panele na pragovima vrata sa natpisom “Edition 50 Jahre BMW M”, metalnu pločicu na centralnoj konzoli sa istim natpisom i poseban otisak na naslonima za glavu, dostupan i za M sportska sedišta i za opciona M “karbonska” sedišta.

Kao što pretpostavljate, M4 50 Jahre Edition je baziran na BMW-u M4 Competition. Kao takav, ispod haube ima 3.0-litarski šestocilindarski motor sa dva turbo punjača koji proizvodi 510 KS (375 kW) i 650 Nm. BMW kaže da će specijalna jubilarna serija biti ograničena, ali nije precizirano koliko će jedinica biti proizvedeno. Nije potvrđena ni potpuna lista tržišta na kojima će automobil biti u ponudi.