Posted on

BRABUS 800 ADVENTURE XLP SUPERBLACK JE MOĆNI G63 U PICKUP VARIJANTI

Brabus je u međuvremenu pripremio još jednu tuniranu verziju legendarne G-klase, moćnu Adventure XLP verziju. Prvobitno predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi 2020., G63 u pickup varijanti sada dobija “Superblack” tretman za moćnu karoseriju koja je dodatno raširena i podignuta. Sada je 68,9 centimetara duži od G-Wagena bez zadnjeg rezervnog točka i dug je impresivnih 5,31 m.

Zahvaljujući značajno nadograđenom ovjesu s aluminijskim komponentama, Adventure XLP nudi masivni razmak od tla od 49 cm. Iako je uvijek u stanju da se nosi sa bilo kojom vrstom podloge koju možete zamisliti, Adventure XLP Superblack je još sposobniji i svestraniji. Ogromni točkovi od 22 inča možda nisu idealni za odlazak s utabanih staza, ali barem dolaze montirani na gume za sve terene.

Brabusov pickup stiže i sa znatno snažnijim motorom. Brabus se poigrao sa 4.0 litarskim biturbo V8 motorom kako bi izvukao 790 KS i nevjerovatnih 1.000 Nm obrtnog momenta. Ovo su nivoi snage superautomobila, ali ne očekujte performanse superautomobila s obzirom na samu veličinu i težinu vozila.

Ubrzat će od 0 do 100 km/h za 4,8 sekundi i dostići maksimalnu brzinu od 210 km/h. Najvećom brzinom se upravlja elektronski zbog visokog centra težišta Superblacka i specifičnih guma. Inženjeri iz Bottropa stavili su najnoviji Adventure XLP na vagu i težio je nevjerovatnih 2.936 kilograma. Iznutra, Brabus se pobrinuo da sve bude presvučeno prefinjenom prošivenom kožom, a u automobilu se nalazi i nekoliko oznaka „77“ koje simbolizuju godinu kada je kompanija osnovana.