Posted on

DACIA PREDSTAVILA NOVI SANDERO I LOGAN

Dacia je objavila fotografije treće generacije modela Sandero, Sandero Stepway i Logan. Prve fotografije tri niskobudžetna modela otkrivaju evolutivni, ali modernizovan dizajn spoljašnjosti, dok će izgled putničke kabine još neko vrijeme biti sakriven od očiju javnosti. Dacia iz generacije u generaciju unaprjeđuje dizajn svojih modela, pa je tako i sa ovim, najnovijim verzijama Sandera, Sandera Stepway i Logana.

Prednji dio se stilski nadovezuje na još uvijek aktuelne modele, ali su modernizovani prije svega farovi, u koje su integrisana LED dnevna svetla u obliku položenog slova “Y”. Na sličan način je unaprijeđen i dizajn zadnjeg dijela vozila. Na taj način, Dacia je uspjela da zadrži prepoznatljiv izgled, uz zdravu dozu modernizacije.

Ipak, još veće promjene nas očekuju na planu mehanike, s obzirom da je nova generacija modela Sandero, Sandero Stepway i Logan bazirana na CMF-B mehaničkoj platformi koju koriste i savremeni modeli matične kompanije Renault, kao što su novi Clio i Captur. Više detalja o novoj generaciji tri ključna modela marke Dacia biće poznato 29. septembra, za kada je zakazana zvanična premijera ovih automobila.

Izvor: B92.net